You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en naturlig svampeart, som er uskadelig i naturen, men når den kommer ind i vores bygninger, bliver svampen sundhedsskadelig.

Skimmelsvamp er især udbredt i ældre bygninger, som ikke er godt isolerede, men kan dog også forekomme i nyere bygninger.

Det er en god idé at sætte sig ind i, hvad skimmelsvamp er og derefter gå bygningen igennem - hvad enten der er tale om et parcelhus, en lejlighed, en udlejningsbolig, et kontor, en institution osv. På den måde kommer du eventuel skimmelsvamp til livs, inden der sker for meget skade.

Skimmelsvamp kan gøre dig syg og skade din bolig

Hyppige helbredsmæssige symptomer på skimmelsvamp er bl.a. irriterede øjne, næse og luftveje, hoste, hæshed, bihulebetændelse, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Mest udsatte for disse symptomer er normalt personer, som i forvejen lider af allergi.

Skimmelsvamp nedbryder ikke bygningsdele i samme grad som visse andre typer svampe gør. Til gengæld kan skimmelsvamp give grimme og ildelugtende misfarvninger i boligens overflader, som er svære at fjerne igen.

Hos Jammerbugt Kommune tager vi problematikken omkring skimmelsvamp meget seriøst, og vi vil derfor gerne høre fra dig, hvis du har problemer med skimmelsvampsangreb.

 

Brochure om skimmelsvamp

Jammerbugt Kommunes har udarbejdet en brochure omkring skimmelsvamp, som kort beskriver, hvad skimmelsvamp er, og hvilke råd du skal følge for at undgå skimmelsvampsangreb, samt hvordan det skal bekæmpes.
Brochure Om Skimmelsvamp 3
72 57 77 77
byg@jammerbugt.dk
Lundbakvej 5
9490 Pandrup

Telefontider

Mandag-onsdag

9-15.30

Torsdag

9-17

Fredag

9-12

Åbningstider - Pandrup Rådhus

Mandag-onsdag

10-14

Torsdag

10-17

Fredag

10-12