You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Vilde katte

Jammerbugt Kommune og Kattens Værn indgået en aftale om indfangning af vilde og herreløse katte

Indfangning af vilde katte i Jammerbugt Kommune

Aftalen omfatter hele kommunen, og indebærer, at borgere der føler sig generet af vilde og herreløse katte, kan kontakte Kattens Værn direkte på tlf. 38 88 12 00, hvor man så vil modtage hjælp.

I de tilfælde, hvor der sker en indfangning, vil Kattens Værns katteinspektører nøje vurdere den enkelte kat, og kun i de tilfælde, hvor katten er syg, tilskadekommen, meget gammel eller på anden vis helt uegnet til videre formidling, vil der ske aflivning af katten. I andre tilfælde, vil katten blive indbragt til et af Kattens Værns internater, hvor den efter en grundig dyrlægeundersøgelse, herunder udtagelse og analyse af blodprøver, vil blive forsøgt formidlet til en ny ejer.

Ændring i lov om mark- og vejfred:

Loven træder i kraft d. 1. juli 2021 og har følgende betydning:

En kat der ikke er ID mærket kan optages af enhver. Det indbefatter at katten ikke er øretatoveret, chipmærket eller bærer halsbånd.

  • Katte der ikke er ID mærkede, skal ikke fremlyses (tidligere var der fremlysningspligt i 72 timer). Dvs. at fremlysningspligten bortfalder.
  • I tilfælde hvor katte er ID mærkede og optages, skal man kontakte ejeren. Katten skal hentes indenfor 24 timer ellers overgår katten som optagers ejendom.

Yderligere oplysninger på Kattens Værn samt ved henvendelse til:

Jammerbugt Kommune, Lise-Lotte Steffensen, Team Byg, tlf 72 57 78 76, mobil: 41 91 28 76   

Mogens Wilbert, bestyrelsesformand, Kattens Værn. 40 42 76 18.