You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Bliv frivillig

Der er brug for dig i det frivillige sociale arbejde - og det er dejligt at arbejde som frivillig.

Sidens indhold

Frivillig i Jammerbugt

De frivillige jobs varierer meget i tidsforbrug og det er altid en god idé at ringe til kontaktpersonen og høre mere - både om det forventede tidsforbrug, men også om hvad det frivillige job indebærer. Nogle jobs kræver bare et par timer ind imellem, mens andre kræver, at du binder dig til et par timer om ugen i et mere forpligtende forhold.

Du kan glæde andre medmennesker og gøre en god gerning - men du glæder også dig selv. Som frivillig får du gode og hyggelige oplevelser sammen med andre mennesker, og du får nye bekendte og gode sociale netværk. Hvis du har tid at give, får du gode oplevelser igen!

Arbejdsløs, førtidspensionist eller efterlønner?

Hvis du er arbejdsløs, førtidspensionist eller efterlønner skal du spørge i din a-kasse først - inden du begynder at lave frivilligt socialt arbejde. Du har lov til at deltage i frivilligt arbejde op til 15 timer om ugen - men - det er forskelligt hvordan reglerne tolkes - så derfor: spørg i a-kassen først og få et skriftligt svar.

Forsikring og straffeattest?

Du skal selv høre, om den gruppe/forening/organisation, som du bliver frivillig i, er omfattet af en forsikringsordning, og om der er specielle krav, du som frivillig skal opfylde. Hvis du ikke er omfattet, kan det være en god idé at tegne en fritids-/ulykkesforsikring og samtidig sikre, at de vil dække dig, hvis du kommer til skade i forbindelse med dit frivillige arbejde. Vi har ikke kendskab til, at der har været forsikringssager eller ulykker, men i nogle tilfælde hvor du kommer som frivillig i andres hjem, kan aktiviteten bede om, at de må hente straffeattest på dig - både for at beskytte den der skal have hjælp, men også for at beskytte dig.

Hvis du skal arbejde med eller i forbindelse med børn, SKAL aktiviteten indhente en børneattest på dig. Du skal give lov til det elektronisk via din e-Boks.

God fornøjelse med det frivillige sociale arbejde.

Som frivillig kan du altid henvende dig til Frivillighuset og få råd og vejledning - ingen spørgsmål er for små eller for store.

Har du garn liggende?

I Jammerbugt Kommune er der mange grupper og mange ældre, der strikker til bl.a. Dansk Røde Kors, Mother Theresa eller hjemløse via Kirkens Korshær.

Du kan glæde både de frivillige og modtagerne af de færdige ting ved at aflevere dit overskydende garn til os.

Vi fordeler det derefter til de grupper, der mangler garnet. Det tynde bomuld og akryl bruges af Røde Kors-grupperne, og det tykke, vamsede garn går altid til Kirkens Korshær.

Du kan aflevere det i Frivillighuset, Bredgade 39, Pandrup.

Der er åbent tirsdag-fredag kl. 9.30-12.

På forhånd mange tak!

Frivillig i Frivillighuset

Du kan arbejde som frivillig med opgaver i Frivillighuset, og du kan tilmelde dig på Frivillighusets tilkaldeliste. Tilkaldelisten rummer personer, der har lyst til at hjælpe til en gang imellem ved Frivillighusets arrangementer rundt omkring i Jammerbugt Kommune.

Vi har mange forskellige opgaver, som du kan hjælpe med. Opgaverne kan foregå i huset eller for foreninger. Du kan også blive frivillig i én eller nogle af foreningerne eller frivillig hjælper i en af deres aktiviteter. 

Du skal bare ringe til os, så vi kan aftale, hvad du har lyst til at bidrage med - og hvor meget tid du ønsker at bruge på en opgave. Hvis du gerne vil hjælpe, men ikke ved med hvad, så finder vi ud af det sammen.

Eksempler

I huset har vi brug for frivillige, der to gange om året vil hjælpe på arbejdsdagene, hvor vi rydder op og gør rent - og gør huset klar til de ca. 400 årlige arrangementer og møder, der afholdes i huset. 

Vil du hænge plakater op i din hjemby for Frivillighuset og for de frivillige foreninger, så er der brug for din indsats. Vi sender dig plakater, når der er arrangementer, og du vælger selv, hvor de skal hænges op i din by. 

Flere foreninger har IT-værksteder for ældre medborgere, der skal lære at bruge en IPad eller PC eller en moderne smartphone. Det er helt grundlæggende ting som at oprette en NemId og at gå i banken m.v. Der er brug for frivillige kræfter i flere af IT-værkstederne. 

I februar og marts 2022 har vi brug for en frivillig, der vil hjælpe foreninger - rent praktisk - med at opstille deres regnskab. Det er en rigtig hyggelig opgave, som vi håber nogen har lyst til at udføre :-) 

Du kan også selv finde på en opgave, som du har lyst til at løse og henvende dig til os i huset. 

Kontakt Frivillighuset Jammerbugt

Tlf.: 7257 9030, tirsdag-fredag kl. 9.30-12.

Arbejde i butik

Vi har brug for flere hænder lige nu!

Har du lyst til at arbejde i butik? Fast eller som vikar ind imellem?

Dansk Røde Kors Genbrugsbutik i Pandrup søger frivillige til at arbejde i butikken. Du skal sælge genbrug, passe kassen, holde butikken pæn og hænge tøj på plads. Ved at arbejde i butikken får du både nye bekendte, og du gør også en god gerning.

Samtidig søges vikarer, så hvis du bare har lyst til at prøve at arbejde i butikken vil det være en god ide at starte som vikar.

Ring til:

Leder Dorthe Christensen, tlf.: 3024 7728 eller til butikken mellem kl. 10-17 tlf.: 9824 6155 og hør nærmere - eller kig ind.

Bliv besøgsven

Brug en eller to timer om ugen som Besøgsven

Der er mange ældre medborgere, der ønsker at få en besøgsven, og der er et stort behov for nye besøgsvenner i hele Jammerbugt Kommune.

Når du er besøgsven, kommer du på besøg hjemme hos en ældre medborger. Besøget kan have det indhold som man aftaler, men en snak over en kop kaffe er jo altid populært. Man kan også læse højt eller spille kort. Når du bliver besøgsven, indgår du i et venskabsforhold til den person, som du besøger - et venskabsforhold der er givende for begge parter.

Der er mange organisationer i Jammerbugt Kommune, der har en besøgsvenordning, og de sørger for, at den der har brug for en besøgsven, får en, der passer til vedkommendes ønsker.

I Frivillighuset kan du læse artikler om, hvad det indebærer at være besøgsven - og der er stor brug for dig.

Ring til Frivillighuset Jammerbugt og få information om samt kontaktnumre på din lokale besøgstjeneste.

Frivillighuset Jammerbugt
Tlf.: 7257 9030 tirsdag-fredag kl. 9.30-12.