You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Genbrugsbeholder

I Danmark vil vi gerne blive endnu bedre til at sortere og genanvende vores affald. Faktisk skal vi genanvende 50% af husholdningsaffaldet inden 2022. Første skridt her i Jammerbugt Kommune er din genbrugsbeholder, som vi tømmer hver 4. uge.

Sidens indhold

Genbrugsbeholderen

Genbrugsbeholderen har to rum. Det ene rum er til papir og småt pap, og det andet rum er til plast, metal og mad- og drikkekartoner.

Beholderen er 58 cm bred, 110 cm høj og 74 cm dyb.

Hvis du bor et sted, hvor du deler papirbeholder med andre - f.eks. i etagebolig eller andelsboligforening - har I en fælles beholder til plast, metal samt mad- og drikkekartoner.

Hvad med sortering af dagrenovation?
Der sker ikke noget med din dagrenovation endnu, men på et tidspunkt skal vi også kigge på muligheden for at indsamle madaffald hjemme hos dig. Det kan altså være, at du på et tidspunkt også skal have en beholder til madaffald og dagrenovation.

Få besked når din genbrugsbeholder bliver tømt

Du behøver ikke selv at huske på, hvornår din genbrugsbeholder bliver tømt. Tilmeld dig vores service, så sender vi dig en sms eller e-mail om, hvornår dit papir/småt pap og plast/metal bliver hentet.

Du vælger selv hvor mange dage i forvejen, du ønsker at modtage beskeden - og det er helt gratis.

Hvordan skal jeg sortere?

Papir og småt pap
I din genbrugscontainer må du gerne blande papir med karton og småt pap. Det vil sige cornflakespakker, æggebakker, skotøjsæsker og lignende. Papir og småt pap skal være rent og tørt. Ellers kan det ødelægge det papir, det ligger sammen med. Hvis papiret er beskidt eller fugtigt, skal det i restaffald. Større papkasser skal du aflevere på genbrugspladsen.

Sorteringsvejledning til papir og småt pap.

Plast, metal og mad- og drikkekartoner
På sorteringsanlægget i Aalborg bliver metal, plast samt mad- og drikkekartoner sorteret, og så meget som muligt bliver sendt til genanvendelse. En del af det indsamlede plast kan ikke genanvendes, og bliver brændt. Det gælder f.eks. sort plast, som anlægget ikke kan genkende, og meget små stykker affald. Du kan vælge at lægge den slags affald i restaffald i stedet for genbrugscontaineren. 

Du behøver ikke vaske tingene af, før du kommer dem i genbrugsbeholderen. Men husk, at der er mennesker, der skal håndtere affaldet, når det bliver hentet hos dig. Det må derfor ikke være uhygiejnisk eller have følgende faremærker: 

Akut toksicitet. Alvorlig sundhedsfare. Eksplosiv. Gasser under tryk. Brandnærende.

Emballager med de viste faremærker skal altid afleveres på genbrugspladsen. Også selvom de er tomme.

Sorteringsvejledning til plast og metal

Sorteringsvejledning til mad- og drikkekartoner

Bliver det ikke bare blandet sammen alligevel?

NEJ! Nix! No! Njet! Nein! Det gør det i hvert fald ikke!

Den skraldebil, der kommer og tømmer din genbrugscontainer, har nemlig også to rum. Når containeren tømmes, sørger skillevæggene for, at skraldet falder ned i hvert sit rum. Skraldebilen kan også tømme ét rum ad gangen, så affaldet bliver på intet tidspunkt blandet sammen.

Papir og småt pap fra din genbrugscontainer kommer altså i papirrummet i skraldebilen. Det bliver afleveret til et firma i Nørresundby, som sørger for, at det bliver genanvendt.

Plast og metal fra din genbrugscontainer kommer i det andet rum i skraldebilen. Det bliver afleveret i Aalborg på RenoNords sorteringsanlæg, som vi har været med til at bygge. Her bliver affaldet sorteret i forskellige plast- og metaltyper og sendt til genanvendelse.

En del af det indsamlede kan ikke genanvendes og ryger til forbrænding. Det gælder f.eks. sort plastik, som du derfor gerne må smide i dagrenovationen.

Det sorterede affald bliver altså på intet tidspunkt blandet sammen!

Lundbakvej 5
9490 Pandrup
7257 7609

Åbningstider - telefon

Mandag-onsdag

8-15.30

Torsdag

8-17

Fredag

8-13

Åbningstider - fremmøde

Mandag-onsdag

10-14

Torsdag

10-17

Fredag 

10-12