Affaldssortering ved boliger

Affaldstyper
Farligt affald kan skade miljøet. Derfor er der regler for, hvordan du skaffer dig af med det.
Det bedste er at tage farligt affald med på genbrugspladsen.
Opbevar og aflevér farlige stoffer i den originale emballage. Hvis du ikke har den originale emballage, skal du tydeligt angive på beholderen, hvilken type stoffer, der er tale om.
Kanyler i kanyleboks og medicinrester kan også afleveres på apoteket.
Emballager med følgende faremærker skal afleveres som farligt affald på genbrugspladsen - også selvom de er tomme.

Glasflasker og emballageglas
Tomme glasflasker og emballageglas skal afleveres i glascontaineren på genbrugspladsen eller i kuber til glas, der er placeret centrale steder i kommunen - se kort nederst på siden.
I kuber til glas kan du også aflevere tomme dåser fra øl og sodavand og tomme drikkevareflasker af plastik. Emballagen bliver sorteret, når vi henter den.
Sortering i kuber til glas
JA TAK
- Glasflasker
- Drikkeglas
- Tomme konserves- og syltetøjsglas (Helst uden låg)
- Plastflasker fra drikkevarer (med og uden låg)
- Tomme dåser fra drikkevarer
NEJ TAK
- Porcelæn
- Keramik og stentøj
- Spejle
- Vinduesglas
- Ildfaste fade
- Medicinglas
- Flasker og glasemballager der ikke er tomme
Porcelæn, keramik og stentøj må aldrig blandes med glas, men skal afleveres separat på genbrugspladsen, ligesom spejle og vinduesglas. Hvis disse typer glas bliver blandet i det øvrige glasaffald, kan hele containeren forurenes, så glasset ikke kan genanvendes. Glasflasker og glasemballager skal tømmes før de afleveres i kuberne til glas.
På kortet herunder kan du se, hvor du kan aflevere glas og drikkevareemballage af plast og metal - for eksempel vandflasker eller øl- og sodavandsdåser. Du kan også se vores kuber til papir og småt pap, som står i sommerhusområderne.
Kuber til glas og kuber til papir
Klik på den blå boks nedenfor for at finde kommunens kuber til papir og småt pap samt glas og drikkevareemballage af plast og metal, f.eks. vandflasker eller øl- og sodavandsdåser.
Til dig med have
En kompostbeholder i haven er en nem måde at få omdannet en del af affaldet til noget nyttigt. Placér beholderen på jord eller græs under et træ, eller på et andet skyggefuldt sted, hvor den står lidt i læ. Så bliver den ikke for varm om sommeren.
Herefter er det bare at gå i gang med at bruge beholderen. Du kan med fordel komme et lag kviste og smågrene i bunden for at sikre, at komposten ikke bliver så kompakt, at der ikke kan komme luft ind i den.
Til dig uden have
Selv på anden sal er det muligt at lave kompost af noget af dit grønne køkkenaffald. Du kan nemt selv bygge en indendørs ormekompost af to plastikkasser. Der findes meget på nettet om, hvordan man kommer i gang med kompost indenfor eller på altanen. Søg evt. på youtube efter "ormekompost" eller "worm compost bin".
Bestemmelserne for sommerhusene er afhængig af, om sommerhuset ligger i sommerhusområde, byområde eller i landområde.
Sommerhuse i sommerhusområder
Du får hentet restaffald hver uge i sommerhalvåret. Perioden med sommertømning kan variere, men vil typisk begynde i marts og ende i oktober. Der bliver desuden tømt efter skolernes vinterferie, påskeferie, efterårsferie og juleferie.
Du kan se de præcise tømmetidspunkter i kalenderen i affaldshåndbogen for sommerhuse.
Vinterordning
Hvis du lejer dit sommerhus ud i vinterhalvåret, eller bor fast i dit sommerhus, skal du være tilmeldt vinterordning. Du kan ændre dine affaldsordninger på vores selvbetjening.
Når du vælger vores vinterordning, får du som udgangspunkt hentet restaffald hver anden uge i vinterhalvåret. Du finder en tømmekalender i affaldshåndbogen for sommerhuse.
Din vinterordning skal være den samme som din sommerordning. Altså sække både sommer og vinter eller den samme størrelse beholder sommer og vinter.
Sommerhuse på 90 m² eller derover
Er dit sommerhus på 90 m² eller derover, skal du have en beholder til restaffald på 360 liter. Udlejer du aldrig dit sommerhus, kan du søge om dispensation til at få en mindre beholder.
Du finder dispensationsansøgningen på vores selvbetjening.
Sommerhuse i byområder
Du får hentet restaffald hver uge året rundt.
Standardløsningen er en affaldssæk, men der kan også vælges beholdere på 140, 240, 400, 600 og 800 liter. Du kan ændre dine affaldsordninger på vores selvbetjening.
Sommerhuse i landområder
Du får hentet restaffald hver 14. dag.
Standardløsningen er en 240 liter beholder, men der kan også vælges beholdere på 400, 600 og 800 liter. Du kan ændre dine affaldsordninger på vores selvbetjening.
Henvendelser vedr. affald
9490 Pandrup
Åbningstider - telefon | |
Mandag-onsdag | 8-15.30 |
Torsdag | 8-17 |
Fredag | 8-13 |
Åbningstider - fremmøde | |
Mandag-onsdag | 10-14 |
Torsdag | 10-17 |
Fredag | 10-12 |