You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 05.10.2022

Vinderne af Arkitekturprisen 2022 i Jammerbugt Kommune er blevet kåret

Tirsdag 4. oktober uddelte Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen 2022 til fire vinderprojekter i Fjerritslev, Brovst og Pandrup.

Kåringen af årets vindere af Arkitekturprisen 2022 i Jammerbugt Kommune fandt sted på Bryggergården i Fjerritslev. Stedet modtog selv en pris for restaureringen af Bryggergården, og herudover fik fælleshuset ved Fjerritslev College og Glarborgen hver en pris. Et nybygget sommerhus blev også hædret med Arkitekturprisen 2022.

I alt var 17 projekter nomineret.

Borgmester Mogens Christen Gade og arkitekt Mogens Husted Kristensen fra Friis & Moltke Arkitekter uddelte priserne til de fire vinderprojekter med følgende begrundelser:

Østergade 1, Fjerritslev

Med restaurering og vitalisering af Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum bliver en væsentlig del af byens historie bevaret og fortalt for eftertiden.

Mange fine bygninger fra den særlige danske Andels- og Stationsby-epoke er desværre enten ødelagt eller forsvundet fra vores bybilleder rundt om i Danmark. Det er derfor også et vigtigt stykke kulturarv der hermed er bevaret.

Genskabelsen af trappen foran huset har bl.a. medvirket til at give bygningen sin særlige karakter i gadebilledet tilbage, og den nænsomme bevarelse af for- og bagbygninger rummer i dag både plads til formidling og arrangementer, der kan understøtte historien om Fjerritslev i den rivende udvikling, som jernbane og andelsbevægelse bragte med sig.

Østergade 1, Fjerritslev, Bryggergården.
Skovbrynet 43, Fjerritslev, Fælleshus.

Skovbrynet 43, Fjerritslev

Fjerritslev gymnasium har en attraktiv mulighed i form af Fjerritslev College. Her kan du på i et efterskolelignende kollegie-miljø. Det rummer fællesskaber og liv, som også kommer Fjerritslev by til gode. Med kollegieboligerne og fælleshusene er der skabt fine og trygge rammer for eleverne samt en ny identitet for gymnasiet.

Navnlig de nye fælleshuse udstråler, at her sker der noget særligt. De svungne træbeklædte facader og de sammensatte højder bidrager til den uformelle og levende stemning, og livet i bygningerne adskiller sig helt bevidst og poetisk fra rammerne om undervisningen og pligterne.

Strandfogdensvej 82, Pandrup

Naturen og det uplejede landskab er selve attraktionen i sommerhusområderne langs Jammerbugten. Mange steder ligger sommerhusene tæt som i et parcelhuskvarter. Det nye hus på Strandfogedensvej viser en helt anderledes måde at integrere et sommerhus i landskabet og samtidig udnytte de smukke kig ud i naturen og til havet.

Fra indgangen i klitten kommer man til en privat gård – en slags gryde i klitterne, hvorfra der også er kig gennem huset til havet.

Det er et særdeles gennembearbejdet projekt, der fra husets grundlæggende idéer til møblerne og den fine detaljering viser, at en tillidsfuld, visionær bygherre og en dygtig arkitekt sammen kan skabe det unikke.

Strandfogdensvej 82, Pandrup, Sommerhus.
Urbakken 14C, Brovst, Glarborgen.

Urbakken 14C, Brovst

En generøs skovejer og en flok lokale ildsjæle har sammen skabt en oplevelsesrig skøn oase, hvor motion, aktiviteter og naturoplevelser går smukt hånd i hånd.

Glarborgen er på alle måder et forbilledligt eksempel på, hvilke potentialer der kan ligge gemt i mindre byer, hvor fællesskab kan blive drivkraft til trivsel, tryghed og langt højere bo-kvalitet.

Mogens Husted og Mogens Gade uddelte priserne.