You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 12.04.2024

Læselysten blomstrer i Grøftekanten Vuggestue og Børnehave

Grøftekanten Vuggestue og Børnehave har indviet deres helt eget bibliotek med 100 bøger, som bl.a. er doneret fra Fjerritslev Bibliotek. Bøgerne bruges flittigt i det daglige i institutionen, ligesom det er blevet populært at låne en bog med hjem.

100 bøger på flere sprog

Grøftekanten Vuggestue og Børnehave har etableret deres helt eget bibliotek. Her er der 100 bøger – og på flere sprog for at styrke alle børnene i deres modersmål og sproglige udvikling.

Forældre har bl.a. fortalt, at de nu har fået nye ”godnat-rutiner”, hvor barnet glæder sig til at få oplæst en bog inden sengetid

Dagtilbudsleder Bodil Thomsen
Grøftekantens bibliotek indvies

Bøgerne bliver brugt i det daglige i institutionen, ligesom forældrene også har mulighed for sammen med deres barn at låne en bog med hjem og læse. Og Grøftekanten oplever, at mange forældre benytter sig af det nye tilbud.

”Forældre har bl.a. fortalt, at de nu har fået nye ”godnat-rutiner”, hvor barnet glæder sig at få oplæst en bog enden sengetid”, fortæller dagtilbudsleder Bodil Thomsen.

Bøgerne står i institutionens nye fælles ”overgang” mellem vuggestuen og børnehaven.

”På den måde har vi også fået skabt en yderligere mulighed for at styrke fællesskabet i huset og samarbejdet mellem forældre og vores dagtilbud”, lyder det fra Bodil Thomsen.

De 100 bøger har institutionen dels selv købt og dels fået doneret fra Fjerritslev Biblioteks aflagte bøger.

Biblioteket er populært blandt institutionens børn
Biblioteket placeret mellem børnehave og vuggestue
Godnat-biblioteket

Sådan gik det til…

Der var engang en vuggestue og børnehave, som så gerne ville fortælle den gode historie til deres børn. En dag besluttede de voksne, at børnene skulle høre eventyret om ”De Tre Bukke Bruse". Børnene lyttede interesseret til eventyret, og med tiden voksede det til både sang, teater og kreationer af trolde om De Tre Bukke Bruse. Deslige blev der opført et magisk fortællertelt, hvor der blev fortalt eventyr, vist dukketeater og spillet skuespil.

Børnene kunne ikke få nok af eventyr, så derfor hentede de bøger fra nær og fjern til at etablere deres eget bibliotek med et væld af gode historier.

Børnenes forældre blev indbudt til at se den eventyrlige udstilling om ”Den gode fortælling” om De Tre Bukke Bruse. Samtidig blev der åbnet for ’Godnat-Biblioteket’. Der blev festet med hurra og slush-ice til langt ud på eftermiddagen.

Fra da af kunne forældrene sammen med deres barn låne en bog med hjem og læse en god historie. Og så vidt det vides, læste de lystigt til deres dages ende i Grøftekanten...

Leg omkring De Tre Bukke Bruse
Leg omkring De Tre Bukke Bruse
Leg omkring De Tre Bukke Bruse
Kreationer