You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 10.06.2024

Jammerbugt Ungdomsskole og Han Herred Havbåde sammen i nyt projekt

Unge i Jammerbugt Kommune kan se frem til forskellige former for maritime aktiviteter, når Jammerbugt Ungdomsskole og Han Herred Havbåde denne sommer bliver en del af Ungdomsskoleforeningens projekt ”Unghavn”

Ideen om ”UngHavn” opstod i Holbæk, hvor Ungdomsskolen, Nationalmuseet og Kystliv Holbæk gik sammen om at give unge mulighed for at prøve kræfter med det maritime liv. Erfaringerne fra Holbæk med både at tilbyde nye fællesskaber for unge og skabe liv i havnen er så positive, at de nu skal bredes ud til yderligere syv kommuner forskellige steder i landet.

Ungdomsskoleforeningens projekt ”UngHavn” har nemlig modtaget en bevilling på 8 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond til at sætte gang i lignende projekter i otte kommuner forskellige steder i landet.

”Vi er glade for den store donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond, og vi glæder os til, at flere unge og havne kan få gavn af ”UngHavn”. Alle kan være med – uanset om man trives i skolen eller har det svært. I Holbæk har vi set mange unge få øjnene op for nye personlige udviklingsmuligheder, for når man arbejder sammen om praktiske opgaver, så opstår der ofte en tillid, hvor det er let at tale sammen om andre ting. Og så er det jo bare rart at se flere mennesker på havnen”, siger Jimmi Mørup Nielsen, som er programleder i Ungdomsskoleforeningen.

Maritime aktiviteter i en kystnær kommune

I ”UngHavn” kan unge prøve kræfter med alt fra sejladser til maritimt håndværk. Ombord på skibene kommer de unge ud på ukendt territorium, hvor man bliver nødt til at samarbejde for at få skibet til at sejle. Når vinteren sætter ind, rykker ”UngHavn” indendørs på havnen, hvor de kan hygge og dygtiggøre sig med at bygge modeller af lokale bådtyper fra kyst og fjord i Jammerbugt.

”Jammerbugt Ungdomsskole har i flere år arbejdet for, at vores unge i kommunen får et øget kendskab til eget lokalområde og ser de muligheder og styrker, der ligger her. Ungdomsskolen har et særligt fokus på friluftsliv gennem fjord og hav, da de unge vokser op i en kystnær kommune med en kyststrækning til Skagerrak og Limfjorden på 92 km. I tæt samarbejde med Han Herred Havbåde, er det nu muligt at åbne nye døre lokalt, for vores unge i kommunen”, fortæller Michael Enodden.

”I Han Herred Havbåde ser vi frem til at byde de unge velkomne. Vi glæder os til at samarbejde med ungdomsskolen om at udvikle maritime aktiviteter for de unge”, siger Kirsten Monrad Hansen.

De otte kommuner som er med i ”UngHavn” er foruden Jammerbugt - Roskilde, Faaborg Midtfyn, Middelfart, Svendborg, Guldborgssund, Helsingør og Holbæk.

Alle unge mellem 12 og 25 år kan deltage i de maritime aktiviteter – også bogligt stærke, ensomme og angste. Op mod 3.650 unge forventes at deltage i ”UngHavns” aktiviteter på landsplan.

Projektet går allerede i gang til sommer og kører frem til 2027. I denne periode støtter Den A.P. Møllerske Støttefond aktiviteterne over hele landet med 8 millioner kroner.