You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 15.11.2022

Årets Ildsjæl 2022 er fra Ingstrup

Ole Nørgaard fra Ingstrup er blevet kåret til Årets Ildsjæl 2022 i Jammerbugt Kommune. Han belønnes for sin mangeårige og initiativrige indsats for at udvikle sit lokalområde.

Fredag eftermiddag overrakte formanden for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen (V), prisen som Årets Ildsjæl 2022 til Ole Nørgaard. Hædringen fandt sted i Bogbrugsen i Ingstrup, hvor mange lokale var mødt op for at fejre Ole. Festlighederne var hemmeligholdt for Årets Ildsjæl, som derfor blev glædeligt overrasket.

Ole Nørgaard er en rigtig ildsjæl, som er født og opvokset i Ingstrup. Allerede som 14-årig blev han bestyrelsesmedlem i Ingstrup Gymnastikforening, som senere er blevet til Ingstrup Sportsforening, hvor han også har været kasserer i 18 år. Siden da har Ole også været bestyrelsesmedlem og formand for Ingstrup Forsamlingshus, bestyrelsesmedlem for Ingstrup Efterskole og Ingstrup Trivselsskole.

Derudover har Ole været initiativtager, tovholder og arrangør af et utal af forskellige arrangementer og projekter i Ingstrup, herunder Tour de Jammerbugt, Visioner fra Vandkanten, Spil Dansk, musikaftener, vinsmagninger, konceptet ’madlavning for sultne mænd’. Desuden har Ole også engageret sig i Jammerbugt Kommunes Landdistriktsråd, ligesom han selv har taget initiativ til Ingstrup Landsbyråd.

I dag fortsætter den lokale ildsjæl da også indsatsen ufortrødent og brænder stadig for sit lokalsamfund. Senest har han været med til at stifte en forening, hvis formål er at drive aktivitets- og oplevelsesområdet ”Præstens Have” i Ingstrup, hvor mennesker i alle aldre året rundt skal have mulighed for, gennem leg og læring i naturen og gennem kulturelle aktiviteter, at blive styrket fysisk, mentalt og intellektuelt.

I forbindelse med overrækkelsen af prisen, fik Ole Nørgaard også mange rosende ord med på vejen:

Ole, du kærer dig om andre mennesker. Du engagerer dig der, hvor det netop kommer andre mennesker til gode og deltager ikke kun i projekter for egen vindings skyld. Det må da være dét, der kendetegner en rigtig ildsjæl. Det er fantastisk, at vi har lokale ildsjæle, der er med til at sætte retningen for, hvordan deres lokalsamfund skal udvikle sig. Det gør du i høj grad Ole, og det med stort engagement, respekt og tillid

Formanden for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg, Helle Bak Andreasen

Sådan sagde formanden om den imponerende og mangeårige indsats, som Ole Nørgaard har gjort, og stadig gør, for sit lokalsamfund.

Det er Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg, der udpeger årets ildsjæl efter indstillinger af kandidater fra offentligheden. Prisen uddeles hvert år i november.

Ildsjæleprisen er uddelt siden 2009 og de tidligere modtagere er:

2021: Jenny Holm Hviid, Skovsgaard

2020: Karen-Margrethe Lauridsen, Øland

2019: Kurt Mølgaard, Halvrimmen

2018: Inge Pedersen, Nørhalne

2017: Preben Dalgaard, Skipper Klements Plads i Ryaa

2016: Anne Nøhr Ringgren, Trekroner

2015: Karl Korfits, Blokhus

2014: Arbejdsgruppen bag DRØN, Saltum

2013: Bestyrelsen for Hjortdal Købmand

2012: Ida Larsen, Skovsgaard

2011: Ellen Helvind, Bryggergården Fjerritslev

2010: Christian Larsen, Gård 11 Biersted

2009: Dorte Krog og Niels Agesen, Klim

Formålet med præmieringen er at anerkende initiativer til udvikling i lokalsamfundene, der understøtter kommunens landdistriktspolitik og/eller kulturpolitik. I bedømmelsen indgår: ”Initiativer, der skaber eller medvirker til udvikling af lokalsamfundet. Initiativer, der skaber positive og udviklende aktiviteter i lokalsamfundet eller på tværs af flere lokalsamfund. Initiativer, der skaber gode rammer for positive og udviklende aktiviteter i kommunen eller dele heraf”.