Heldige vindere er fundet i Kystlotteriet

Humøret var højt og glæden stor, da Laila Zielke (S) og Niels Jørgen Pretzmann (V), politikere fra Hjørring og Jammerbugt kommuner, udtrak vinderne af Kystlotteriet. Naturligvis med affaldssnapper og sæk, ligesom de mange hundrede strandgæster, der har samlet affald langs strandene på vestkysten i Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner i løbet af efteråret.

Landroversafari, surfkursus og ophold i ferieressorts var blandt præmierne fra lokale virksomheder på Vestkysten. Men også norske præmier eks. ferieophold i fyrtårn, spaophold og friluftsgrej har det norske Kystlotteri velvilligt sponsoreret til opstarten af det danske Kystlotteri.

Laila Zielke glæder sig meget over velvilligheden fra de danske virksomheder og det norske Kystlotteri: ”Det er jo fantastisk, at frivillige får muligheden for at vinde så fine præmier, blot ved at gøre naturen en tjeneste. Og samtidig viser det også turisterhvervets interesse i at holde strande og kyster fri for marint affald. Rene og flotte strande er et stort aktiv for os alle, ikke mindst for turisterhvervet. Vi sætter stor pris på sponsorernes engagement i Kystlotteriet, både fra norsk og dansk side. Det er samtidig med til at tiltrække turister til både Danmark og Norge”.

Kystlotteriet breder sig i 2019

Der var heller ingen tvivl fra hverken Laila Zielke eller Niels Jørgen Pretzmann, da de som politikere skulle beslutte, om de ville fortsætte Kystlotteriet i 2019: ”Da vi begge er engagerede politikere i Kommunernes Internationale Miljøorganisation, KIMO, var det ikke svært at beslutte, at Kystlotteriet skal køre videre i det nye år,” fortæller Niels Jørgen Pretzmann og fortsætter: ”At KIMO viderefører Kystlotteriet og udvikler det i samarbejde med de gode kræfter i Norge, skaber en enestående mulighed for at få en endnu bedre folkelig og erhvervsmæssig forankring af ambitionen om renere strande i hele Skandinavien.”

De heldige vindere

Se hvem der vandt de mange lodtrækningspræmier og læs mere om Kystlotteriet på www. Kystlotteriet.dk

Om Kystlotteriet

Kystlotteriet er oprindeligt en idé fra Norge. I Danmark er det Interregprojekt Ren Kystlinje med de danske kommu­ner, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted, der har taget projektet til sig i samarbejde med Partnerskab for Vestkystturisme og KIMO Danmark.

Målet har været at teste idéen og engagere frivilli­ge, turisterhvervene og kommunerne i nye værdiskabende partnerskaber i Danmark og hele Skandinavien. Kystlotteriet fortsætter i 2019 i regi af KIMO Danmark og udvider til en række kommuner i hele Danmark.