Tusinder af børn på skolevejene

I de kommende uger begynder tusindvis af børn i skole, og trafikanter skal igen mindes om at passe godt på børnene.

Med kampagnen ”Børn på vej” vil Jammerbugt Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gøre netop det, med bl.a. skilte med teksten ”Børn på vej”, for når tusindvis af mindre og større børn igen vil færdes til fods, på cykel, løbehjul etc. til og fra skole hver dag, stiller det krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

”Børn skal lære at færdes i trafikken, og det gør de bedst til fods eller til cykel. Så hav øjnene med, så du tager hensyn til de nye poder på vejene” opfordrer trafiksikkerhedsmedarbejder Lise Holt fra Jammerbugt Kommune.

Udover skiltene, der skal få bilister til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

”Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder” siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Bag kampagnen ”Børn på vej” står en stor del af landets kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Rådet for Sikker Trafik og kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og TrygFonden uddeler kampagnepakker til skolerne, som skal bruges til at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.