Sparekassen Vendsyssel bliver Jammerbugt Kommunes nye bankforbindelse

Det lokalt forankrede pengeinstitut skal tage sig af de daglige bankforretninger for Jammerbugt Kommune og Jammerbugt Forsyning A/S, mens Jyske Bank fremover skal varetage kommunens kapitalforvaltning.

Efter en udbudsrunde har Jammerbugt Kommune valgt, at det skal være Sparekassen Vendsyssel som skal varetage den daglige pengehåndtering og dermed stå for de ca. 450.000 årlige ind- og udbetalinger. Desuden er Jyske Bank valgt til at håndtere den såkaldte kapitalforvaltning, hvor det handler om at få bedst muligt afkast af kommunens overskudslikviditet. Dette sker ved at investere en del af kommunens likviditet efter retningslinjer, som kommunalbestyrelsen har bestemt.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med både Sparekassen Vendsyssel og Jyske Bank. Vi har i de seneste år haft en støt stigende likviditet i kommunen, og det er derfor vigtigt, at den overskydende likviditet kommer ud at arbejde på en fornuftig måde”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade og fortsætter: ”Vi er også glade for, at ét af vores lokale pengeinstitutter bliver vores nye samarbejdspartner”.

I valg af leverandør for de daglige bankforretninger vægtede Jammerbugt Kommune tilbuddets samlede økonomi, de tilbudte IT-løsninger samt kvalitet og service. For valg af leverandør til kapitalforvaltningen var kriterierne tilbuddets samlede omkostninger, kvaliteten, etik og risikovurdering.

Aftalerne gælder fra 1. juli 2018 og fire år frem med mulighed for forlængelse af aftalen i yderligere to år.