Social Enterprise Day 16. november

Torsdag16. november 2017 er dagen, hvor der sættes spot på socialøkonomiske virksomheder i Jammerbugt Kommune og flere andre steder i Danmark.

Social Enterprise Day 16. november - Jammerbugt Kommune

En socialøkonomisk virksomhed er en virksomhed, der driver erhverv med det formål at fremme sociale og samfundsgavnlige formål. Det kan f.eks. være at skabe arbejdspladser for udsatte, støtte til projekter i udviklingslande eller up- og re-cycling af kasserede produkter.

Fra den 1. november og særligt den 16. november, kører en digital kampagne verden over, der skal fortælle de gode historier om hvordan socialøkonomiske virksomheder hjælper med at løse vigtige samfundsopgaver.

I Jammerbugt Kommune er der seks socialøkonomiske virksomheder, som alle har to formål at drive virksomhed og at hjælpe udsatte borgere. Jammerbugt Kommune har valgt at indgå et partnerskab med de seks virksomheder i kommunen.

De socialøkonomiske virksomheder i Jammerbugt Kommune er:

Alle virksomhederne løfter et socialt ansvar for kommunen, og skaber arbejdspladser for mennesker som er særligt udfordret. Samtidigt bidrager virksomhederne til at skabe liv og udvikling i landsbyerne, hvor to købmandsbutikker og et hotel drives socialøkonomisk.

I Jammerbugten markeres Social Enterprise Day med bl.a.

  • Åbent Hus i de socialøkonomiske virksomheder
  • Social iværksættercafé
  • Info-stande i centerbyerne

Du kan læse mere om markeringen af dagen på den landsdækkende Facebookside her.