Sluk lyset. Tænd for livet

Det er Earth Hour tid, og WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne er skudt i gang. Jammerbugt Kommune gør sig klar gå i sort lørdag 24. marts kl. 20.30, hvor lyset bliver slukket verden over i en time.

Vi skal genoprette forbindelsen til vores fælles planet, moder jord. Derfor slukker vi lyset og tænder for livet.

Earth Hour er den time, hvor mennesker fra hele verden slukker lyset for naturen. Kloden skal tages seriøst - også når lyset er tændt de øvrige 8.759 timer af året.  

Det er budskabet, når Earth Hour under sloganet #Connect2Earth endnu engang lægger verden i sort for at sætte fokus på, hvordan klimaforandringerne påvirker natur og dyreliv. De stigende globale temperaturer har nemlig fatale konsekvenser for tusindvis af skrøbelige økosystemer. I Jammerbugt Kommune tager vi udfordringen op og deltager i Earth Hour.

”Det er vigtigt, at vi skaber opmærksomhed omkring truslerne mod vores natur, så vi sammen kan finde frem til løsningerne. Derfor støtter vi op om WWF Verdensnaturfondens kampagne, der sætter fokus på naturen ved at slukke størstedelen af gadelyset”, siger Borgmester Mogens Christen Gade.

Sidste år var der stor opbakning til Earth Hour i Danmark. I flere kommuner blev gadebelysningen slukket, og der blev arrangeret akustiske koncerter og masser andre klimaevents i mørket. I Helsingør blev det gamle kongeslot Kronborg lagt i mørke herhjemme, og ude i verden blev 3.000 andre ikoniske bygninger mørklagt - herunder operahuset i Sydney, Eiffeltårnet i Paris, pyramiderne i Cairo og Empire State Building i New York.

Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, pointerer vigtigheden af, at vi sætter fokus på klodens udfordringer: ”Hver sjette dyreart er i fare for at uddø på grund af klimaforandringerne. Dyrenes levesteder og fødegrundlag forsvinder, når klimaet forandrer sig i det alarmerende tempo, vi ser i dag. Det er fakta som vi alle bør handle på – og her spiller kommunerne en vigtig rolle, da de jo er i berøring med alle danskere”.

Derfor vælger Jammerbugt Kommune at slukke for lyset og tænde for livet til dette årets Earth Hour.

Borgmester Mogens Christen Gade opfordrer også byens borgere, virksomheder og skoler til at støtte op om Earth Hour:

”Jo flere, der sætter fokus på klodens problemer, jo stærkere et signal sender vi til omverdenen. Og så skal vi huske på, at det altid er hyggeligt at samles om gode aktiviteter, der støtter op om et vigtigt emne”.

Fakta om Earth Hour
Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer over hele kloden for at sætte fokus på naturen. Dyrelivet og klodens økosystemer er yderst truet af klimaforandringerne og de stigende globale temperaturer. Earth Hour startede i Australien i 2007 og er siden hen blevet et globalt kæmpe-event.

Læs mere på www.earthhour.dk