Nyheder

Igen i år er Jammerbugt Kommune med i ”Kystlotteriet”. Det betyder, at alle der har tid og lyst, kan samle affald på otte udvalgte strande langs vores 51 kilometer lange strandkyst her i kommunen – og samtidig få mulighed for at vinde flotte gevinster.

Konceptet er enkelt og nemt at finde ud af. Der er opsat en kasse med affaldssække og lotterilodder ved nedgangen til de udvalgte strande. Når du kommer til stranden, tager du blot en sæk fra kassen. Sækken fyldes så med affald fra stranden, hvorefter du sætter et Kystlotterilod på sækken, og stiller den i opsamlingsbeholderen. 

På den måde kan du bidrage til at holde vores dejlige kyst ren samtidig med, at du får frisk luft og motion – og måske endda bliver belønnet med en præmie!

Du kan komme i gang allerede i påsken. Alle de otte stationer i Jammerbugt Kommune er åbne. Du kan se placeringerne på kystlotteriet.dk, hvor du også kan læse mere om konceptet og præmierne.

Kystlotteriet afsluttes i december 2021, hvorefter der vil blive trukket lod blandt de afleverede lodder.

I alt blev der i 2020 indsamlet 6,9 tons affald. Hovedpræmierne var gavekort til ferieophold fra Skiveren Camping, Sol og Strand, Novasol og Landal Greenparks samt indgangs-billetter til Fårup Sommerland.

For yderlige information kontakt:

Ryan d’Arcy Metcalfe

Koordinator for KIMO Danmark

61 79 69 49

rydm@varde.dk

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO)

Ud over i Jammerbugt Kommune afholdes lotteriet i en række andre kystkommuner. Alle er vindere: Med kystlotteriet får strandgæsterne en anerkendelse for deres indsats med at hjælpe til med at holde strandene rene, og samtidig bliver der skabt opmærksomhed om de problemstillinger, der er omkring affald fra havene.

KIMO er et internationalt samarbejde mellem lokale myndigheder. Formålet er at skabe rene kyster og beskytte og bevare havmiljøet især i Nordsøen og Østersøen.

18 kommuner er medlem af den danske afdeling af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og der er 80 medlemskommuner i det internationale netværk.

KIMO Danmark har sekretariat i Varde Kommune. Formand for Natur, Miljø og Klima i Holstebro Kommune, Karsten Filsø, er formand for KIMO Danmark.

KONTAKT KIMO

Karsten Filsø

Formand for KIMO Danmark

51 83 82 34

Karsten.filsoe@holstebro.dk