Saml affald i efterårsferien og vind præmier

På udvalgte strande langs Jammerbugts kyst er det muligt at deltage i en kampagne om indsamling af affald fra havet. Som navnet antyder, giver Kystlotteriet den ihærdige affaldsindsamler mulighed for at deltage i lodtrækning af gevinster til oplevelser fra nær og fjern.

Konceptet er ganske enkelt. Ved syv udvalgte strande er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder. Når du kommer til strandet, er det blot at tage en sæk fra kassen. Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen.

Du kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden: https://kystlotteriet.dk

Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og ud over i Frederikshavn Kommune afholdes lotteriet også i en række andre kystkommuner i de kommende måneder. Alle er vindere.  Med kystlotteriet får strandgæsterne en lille ekstra gulerod for deres indsats med at hjælpe til med at holde strandene rene og samtidig bliver der skabt opmærksomhed om de problemstillinger der er omkring affald fra havene.

Kystlotteriet afsluttes i denne omgang den 4. december 2020, hvorefter der vil blive trukket lod blandt de afleverede lodder. Afslutning af lotteriet er dog ikke ensbetydende med at det ikke længere er muligt at placeres indsamlet affald, da de opsatte kasser bliver stående og lotteriet fortsætter igen i 2021!