Røde Kors' tilbud efter de nye restriktioner i Nordjylland

Røde Kors frygter stigende ensomhed og en hård tid for udsatte og sårbare borgere efter de nye og omfattende restriktioner, som har ramt syv nordjyske kommuner - heriblandt Jammerbugt Kommune.

Røde Kors har en række tilbud, som kan være en håndsrækning i den kommende tid.

Tilbud til minkavlere og familier

Røde Kors tilbyder minkavlere og deres familier en støttende samtale over telefonen med en psykosocial rådgiver. At befinde sig i en pludselig ændret livssituation, kan for mange mennesker opleves meget utrygt og stressende. Rådgiveren er vant til at tale med mennesker, der står i en svær situation. Tilbuddet aktiveres ved at ringe på tlf. 3529 9660 mellem kl. 10-14 alle dage. Borgeren vil efterfølgende blive ringet op af en rådgiver inden for ca. 24 timer.

SnakSammen.dk

”SnakSammen” er et tilbud om en samtale, der foregår på et videolink. Den du taler med, er en Røde Kors frivillig, som kan sidde hvor som helst i landet. Vedkommende er blot et medmenneske, der har lyst til at mødes og snakke med andre mennesker.

Du skal blot gå ind på www.snaksammen.dk, oprette dig som bruger og booke en tid.

Parat Hjælpenetværket

Du kan få en hjælpende hånd til fx indkøb, medicinafhentning og hundeluftning. Parat Hjælpenetværket består af frivillige hjælpere, som har meldt sig og står parate til at hjælpe udsatte borgere i deres lokalområde her-og-nu.

Har du brug for hjælp, kan du ringe på tlf.: 3529 9660. Her sidder frivillige klar ved telefonerne og finder hjælpere i lokalområdet, som kan træde til. Du kan også melde dig til her. Telefonerne er åbne hverdage mellem kl. 10-14.

Du kan finde mere information her.

Tilbud til familier

For sårbare familier kan denne tid være udfordrende, utryg og konfliktfyldt. Sårbare familier kan gennem Røde Kors blive matchet med en ”frivillig familieven på afstand”. Den frivillige familieven støtter familien gennem telefonsamtaler, videosamtaler og gåture i det omfang det er muligt. Mange familier rækker ud efter en frivillig familieven, fordi familien kan føle sig isoleret og har behov for en voksen til at tale med og har behov for støtte og hjælp til at skabe ro og overblik. Røde Kors forsøger at matche frivillige og familier fra samme geografiske område, så der er mulighed for, at forløbet kan fortsætte efter Corona, hvis der er et gensidigt ønske om det. 

Familier og samarbejdspartnere – fx en socialrådgiver - kan kontakte Røde Kors for en familieven her.

Tilbud til voldsramte

”Q-net” er Røde Kors’ tilbud til kvinder, der er flyttet fra en voldelig partner. Røde Kors tilbyder nu, at kvinderne kan få en ”Q-ven på afstand”, som de kan tale med over telefonen. En Q-ven kan hjælpe med at tale om det, der er svært, det der fylder lige nu – og afhjælpe følelsen af ensomhed. Røde Kors tilbyder "Q-ven på afstand" til kvinder, der ikke kan deltage i det fysiske netværk.

Du kan få en Q-ven ved at skrive til Røde Kors her.

Tilbud til unge

Ungdommens Røde Kors tilbyder ”Ung På Linje”, som er et online, uforpligtende og anonymt samtaletilbud for unge mellem 13-30 år. Du kan som ung ringe ind eller chatte og tale om lige det, du har lyst til. "Ung På Linje" er på tlf.: 7012 1000 eller på chat: www.urk.dk/ung-på-linje

Se her...

Corona - Hvad betyder det for dig i Jammerbugt Kommune?

Corona - Få overblik over situationen

Symptomer og hvordan du kan forebygge smitte

coronasmitte.dk

coronasmitte.dk: Coronavirus/covid-19 i Danmark

Sundhedsstyrelsens vejledninger

Ofte stillede spørgsmål og svar om Corona

Følg kommunalbestyrelsesmøderne

Genbrugspladserne er åbne

Læs mere på derforjammerbugt.dk

Fang rotten med musen

Anmeld rotter

Den Digitale Hotline 7020 0000