Nordens eneste Center for Papirkunst åbner og Blokhus hvalen vender retur

I Jammerbugten er der lagt op til en fantastisk spændende påske med et program spækket med aktiviteter for hele familien. Især Blokhus har igennem en årrække haft tradition for at arrangere en masse spændende oplevelser for alle de gæster, som vælger at bruge fridagene i badebyen ved havet.

Nogle af højdepunkterne i Påskeprogrammet for 2018 er blandt andet at Blokhus Hvalen vender tilbage til byen den 22. marts. Ca kl. 10.30 er de muligt at overvære når det enorme skelet blive fragtet ind på Torvet. Der er en officiel indvielse på Torvet lørdag den 24. marts kl 11.00 med åbningstale ved kommunalpolitiker Christian Hem (V) og musikalsk underholdning med Erik Brükman, som vil fremføre ”Hval sangen”. Hvalen vil være bemandet hele påsken fra 11-14, hvor de lokale hvalguider byder indenfor i hvalens mave. Hvalen er desuden bemandet alle weekender og helligdage frem til den 8. juli. På åbningsdagen vil personale fra Nordsøen Ocenariet samtidig være tilstede fra kl. 11-15.

Den 23. marts kan byen også fejre at Nordens eneste Center for Papirkunst åbner i Hune. Her kan gæsterne besøge den spændende udstilling i den nye bygning og se udstillingen af de eventyrlige enorme værker udført i papir og fremtryllet med en lille broderisaks af den anerkendte psaligrafikunstner Karen Bit Vejle. Centeret holder åbent hele året med skiftende udstillinger. Til åbningen den 23. marts kl. 13-17 er der udstilling af Karen Bit Vejles egne værker og en gækkebrevsudstilling. På åbningsdagen er der gratis entre.

Den 23. marts fejrer Kulturhuset og Skulpturparken Blokhus også indvielsen af deres nye tilbygning. Den øgede popularitet og publikumstilstrømning har betydet at centeret nu udvides med 580 ekstra m2 til ny kunstbutik, reception og ekstra faciliteter. Det hele fejres med indvielsesfest den 23. marts.

Gæsterne elsker at besøge Thorupstrand
I Thorupstrand gør de også klar til at fejre påsken. Kystlandingspladsen i Thorupstrand er meget velbesøgt af både turister og lokale fra hele området. Det har altid været en stor oplevelse at besøge Thorupstrand og se de blå kuttere bliver hevet ind på stranden når dagens fangst skal landes. At komme helt tæt på dagligdagen og fiskerne i Thorupstrand er dog blevet endnu mere populær efter TV-udsendelsen Gutterne på kutterne har været sendt på TV og nu besøges stedet af endnu flere gæster.

Det har i en årrække slidt på arealerne i Thorupstrand. Nu bliver  faciliteterne opgraderet således at både adgangsforhold og turistinformationen på stedet har fået et løft. Den sorte pavillion bliver det nye turistformidlingscenter på stranden. Det åbnes og indvies den 24. marts og fejres sammen med de forbedrede adgangsforhold.
Se program for indvielsen 24. marts

Ingen Påske uden kunst
Kunstudstillinger og ferniseringer er altid en fast del af Påsken og i Jammerbugten er det ingen undtagelse. Her kan du opleve en række spændende udstillinger og ferniseringer. Udforsk f.eks. Cobrakunst på toppen af Lien skrænten i Slettestrand eller oplev performancekunst udarbejdet på stranden i Blokhus, Løkken og Saltum over temaet: "AT GÅ".
Det handler om vandringen som fænomen, og i løbet af tre dage vil performer Helga Rosenfeldt-Olsen opføre et fysisk værk. Hovedelementet vil være en række store fysiske sandaftryk af den vandrende kæmpe – selve vandringens væsen: En installation af store omvendte fodaftryk bygget i sand, der opstår og rejser mod solen over de lange brede strandstrækninger ved Vesterhavet. Værkerne er en hyldest til vandringen, som et modsvar til det moderne livs hurtighed, der ofte er frakoblet kroppen og den fysiske verden. At gå er den stille revolution, der hylder langsomhed. Vi vandrer blot for at være i verden. Performance-installationerne kan opleves på Løkken Strand 29. marts, Saltum Strand 30. marts og Blokhus Strand 31. marts – alle kl. 10-15.

Yderligere info om Påskens aktiviteter og begivenheder i Jammerbugten