Næsten syv tons affald indsamlet: Glade vindere i Kystlotteriet

Snup en sæk, saml affald og vind præmier! Så simpelt er det at deltage. Deltagere henter sække og lodsedler fra Kystlotterikasser placeret langs kysten i seks deltagende kystkommuner. En lodseddel indleveres for hver sæk med strandaffald, som kommunerne modtager. Cirka 6,9 tons affald blev opsamlet fra strandene fra deltagere Kystlotteriet i 2020.

 I februar trak Kystlotteriet 28 heldige vindere fra 2020, som fik delt i de mange præmier.

Tysk kunstner og sjællandske sommerhus gæster blandt vinderne

Hundredvis af strandgæster samlede affald langs strandene på den jyske vestkyst. Deltagere stammede fra hele Danmark og også fra udlandet.

En af vinderne er Adam Emil Tfelt Poulsen fra Charlottenlund, der samlede affald på Henne Strand tæt ved familiens sommerhus. Han vandt en håndlavet jubilæumskrus fra Nationalpark Vadehavet. Adams mor Tatjana, skriver, at hun er stolt af sønnens indsats og de mange poser affald, som de fik samlet sammen.

Tre heldige tyskere er også iblandt vinderne. En af dem er Claudia Koopmann. Hun er kunstner, og hun maler blandt andet billeder af opskyllet affald.

Årets fine præmier var gavekort til feriehusophold fra Sol og Strand, Landal Green Parks, Novasol og Skiveren Camping, indgangsbilletter til Fårup Sommerland, Tirpitz, Bunkersmuseum Hanstholm, Tambours Have og Varde Minibyen, koncertoplevelser i Musikhuset Esbjerg og på Tobakken i Esbjerg, en spændende kanotur via Uggerby Kanofart, og en flask Gin fra Nordisk Brænderi.

Kystlotteriets mål er at engagere flere frivillige til at samle affald fra kysterne og inddrage turisterhvervene og kommunerne i værdiskabende partnerskaber. Kystlotteriet fortsætter fra foråret 2021 og koordineres af KIMO Danmark.

Mere information om Kystlotteriet og årets vindere findes på hjemmesiden: www.kystlotteriet.dk 

Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO) er et internationalt samarbejde mellem lokale myndigheder. Formålet er at skabe rene kyster og beskytte og bevare havmiljøet i Nordsøen og Østersøen.  KIMO repræsenterer over 80 kystkommuner i flere Europæiske lande, der samarbejder mod et bæredygtigt havmiljø. 18 kystkommuner er medlem af den danske afdeling af KIMO.

KIMO Danmark har sekretariat i Varde Kommune. Formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget i Holstebro Kommune Karsten Filsø, er valgt som formand for KIMO Danmark.

http://www.kimointernational.org/