Kulturkaravanen kommer til Jammerbugt Kommune

Onsdag til lørdag i uge 43 vil der være mulighed for sjove, lærerige, underholdende og anderledes kulturoplevelser. Det er PixlArt, De nordjyske Biblioteker og professionelle musikere, der udgør Kulturkaravanen under temaet HVERDAGSGLIMT.

Onsdag 24. oktober kan man deltage i sangworkshop i Brovst Sport- og Kulturcenter. Her synges vers, der er kommet ind til ”Den Nordjyske sang” og der kåres det vers, der skal indgå i den fælles ”Den Nordjyske sang”. Hvis man har en digterisk åre, kan man bidrage med et vers til konkurrencen.

Torsdag 25. oktober kan man deltage i en brevskrivningskoncert med live musik og dejlig stemning i Byrådssalen på Aabybro Rådhus. I rolige omgivelser kan man med et glas vin i den ene hånd og en pen i den anden fastholde et hverdagsglimt til evig tid og eventuelt dele det med en anden. Senere spilles lyrikbingo, hvor de traditionelle tal er byttet ud med uddrag fra digte og poesi.

”Hverdag i billeder” henvender sig til unge i 7., 8. og 9. klasse og her skal eleverne, med egne mobiltelefoner indfange hverdagsglimt, stemninger og følelser under temaer som ”mine kære”, ”mit Nordjylland” eller ”min fritid”. De unges billeder bliver fremvist fredag 26. oktober kl. 14.30 på Aabybro Skole. Og her vil man også kunne opleve ”Koncert over advarselshorn”, hvor skolegården fyldes af veteranbiler og andre sjove køretøjer. Fælles for dem alle er, at de har et advarselshorn eller en ringeklokke eller en... Midtvendsyssel Veteranklub og andre står klar med deres flotte køretøjer og giver en koncert i selskab med docent fra Det Jyske Musikkonservatorium, Martin Granum. Alle er velkomne til at deltage med eget køretøj.

Fredag aften danner Aabybro Bibliotek ramme om en aften med samtalen i fokus. Arrangementet sætter fokus på værdien af hverdagslivet gennem et foredrag med Turtle Time, hvor Mette og Morten fortæller om at vinke farvel til det borgerlige liv med job, hus og forpligtigelser og i stedet drage ud i det blå. Dernæst er der samtalesalon om værdier for og vigtigheden af hvordan hverdagen leves.

Og de små skal selvfølgelig ikke snydes. Med udgangspunkt i billedbogen ”Godnat sagde katten”, vil Jammerbugtbibliotekerne skabe et rum til børnene, så de kan gå på opdagelse i bogens univers. Der vil være skattejagt, oplæsning og legeområde på bibliotekerne og børnehaverne får alle tilsendt bogen inden, så der er tid til at nå i dybden med bogen inden arrangementet på biblioteket. ”Godnat sagde katten” er på biblioteket i Fjerritslev i hele efterårsferien og alle er velkomne til at komme forbi og lege og læse. Ugen efter kommer børnehaverne på besøg på Jammerbugtbibliotekerne og oplever Glenn Ringtveds børneunivers.

Som sidste arrangement kan man lørdag komme på fotosafari i Fosdalen med PixlArt og Sigurd Christensen. Her kommer det mindste til at fylde mest og biologi og fotografi mixes.

Baggrund
Kulturkaravanen er et samarbejde mellem alle 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland og Kulturministeriet og er en af tre store satsninger i den nordjyske kulturaftale, KulturKANten, for 2017-2020.

Kulturkaravanen har til formål at binde Nordjylland sammen gennem kulturelle aktiviteter i alle regionens kommuner. Den omfatter en bred vifte af kulturgenrer og involverer såvel store regionale og statslige kulturinstitutioner og aktører som lokale kunstnere og kulturskoler, biblioteker, lokalmiljøer m.v. Her får borgerne mulighed for at opleve en række kulturtilbud lokalt, som man normalt skal rejse efter.

Kulturkaravanens tema
Det fælles udgangspunkt for den første ”KulturkaravaneNORD” er temaet ”HVERDAGSGLIMT”. Det er et afsæt, der på én gang forener det nationale, det regionale nordjyske og det nære lokale miljø.

Vi lever i en tid, hvor vi laver selvfremstillinger af vores liv og deler dem med flest mulige i en virtuel verden bestående af digitale platforme og sociale medier. Men er det vores virkelige liv og verden, vi skildrer? Gennem musikken, litteraturen og fotokunsten vil vi skabe rum til at gå i dybden med hverdagen og dens mange facetter. Vi vil inddrage – skabe tid og rum til refleksion – og skabe noget værdifuldt at tage med videre.

Kulturkaravanen er et opgør med, at vi er blinde for vores egen samtid. Med temaet ”HVERDAGSGLIMT” vil karavanens aktører og deltagere stille skarpt på det levede hverdagsliv – med en klar ambition om at ”skrælle ind til sandhederne”. Det er en bred ramme, som kan tage afsæt i fortællinger om os selv, om arbejde og fritid, hjem og hjemsted, rutine, fantasi og drømme, glæde og sorg, sejr og nederlag, dag og nat.

Kulturkaravanen gæster Jammerbugt Kommune med andre kunst- og kulturtilbud igen i september 2019 og foråret 2020.

Se mere her: http://www.kulturkaravane.dk