Hvor er Jammerbugts mest levende mødested?

Dansk Arkitektur Center (DAC) er i gang med at kåre de fem mødesteder i Danmark, der sprudler mest af liv, bevægelse, kontraster og mennesker. Jammerbugt Kommune er med i konkurrencen. Hvad er Jammerbugts mest levende mødested: En af vore havne, skaterbanen i Biersted eller Skipper Klement Naturlegeplads i Ryå? Jammerbugt Kommune opfordrer borgerne til at byde ind med deres forslag.

I Jammerbugt Kommune har vi levende og finurlige mødesteder, som gør vores kommune helt særlig. Levende mødesteder opstår der, hvor livet leves, og mennesker mødes. I Jammerbugt har vi vores egne fortællinger, mennesker og mødesteder – og det skal vi vise Danmark.

Derfor vil vi gerne, at borgerne nominerer deres favoritsted. Man nominerer ved at dele et billede af et mødested eller skrive en kommentar på DACs Facebookside. Billedet kan også deles på Instagram under hashtagget #DKslevendemødesteder. Når et billede nomineres, deltager man samtidig i konkurrencen om en betalt tur for to til København samt en tur i Dansk Arkitektur Center.

Nominering 7. november til 4. december: Alle kan nominere deres bud på Danmarks mest levende mødested på Dansk Arkitektur Centers Facebookside (dac1.dk/Nordjylland) og på Instagram ved at bruge hashtagget #DKslevendemødesteder.

Afstemning 4. december til 14. december: Når mødestederne er nomineret, går DAC på jagt efter vindere. Den nationale afstemning skydes i gang 4. december, hvor man kan stemme på sit yndlingsmødested på DACs Facebookside (dac1.dk/Nordjylland).

Vinder kåres 15. december: Når afstemningen er afsluttet, kårer DAC Danmarks fem mest levende mødesteder – ét i hver region. De fem deltagere, der har nomineret vinderstederne, præmieres med en tur for to til København og et besøg i Dansk Arkitektur Center. Hvis flere har nomineret det samme sted, trækker vi lod.

De deltagende kommuner er Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Silkeborg, Vejle, Odense, Esbjerg, Roskilde, Holbæk, Guldborgsund, Helsingør, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe.

Levende mødesteder er også arkitektur
Lige nu viser Dansk Arkitektur Center udstillingen ’Ramt af byen’, der sætter fokus på, hvordan mennesker og arkitektur spiller sammen. Derfor jagter DAC levende mødesteder, der viser hvad arkitektur også er. Arkitektur er nemlig ikke blot smukke ikoniske bygninger, men også livet imellem og omkring bygningerne. De steder, hvor livet leves, og mennesker mødes, er dér, hvor byen bliver særligt interessant. Fotoudstillingen er åben fra 14. oktober til 28. februar. Læs mere om udstillingen her.