Gjøl Havn: Et af Danmarks fem mest levende mødesteder

Folk fra alle hjørner af landet har nomineret deres absolutte yndlingssteder, Efter en intens afstemning, hvor 2.348 har stemt, er det mest levende mødested i hver region nu kåret. I Region Nordjylland blev vinderen Gjøl Havn.

Danskerne nominerede i alt 68 mødesteder fordelt over Danmarks fem regioner i konkurrence om at finde Danmarks mest levende mødesteder. Bag jagten står Dansk Arkitektur Center og 17 danske kommuner.

I Nordjylland blev det Gjøl Havn, der tog førstepladsen som det mest levende mødested. Med 33 % af stemmerne til Gjøl Havn og en klar favorit blandt borgerne under hele afstemningsfasen, er sejren fuldt berettiget.

”Gjøl Havn emmer af hygge og aktiviteter og har gennem generationer været et naturligt mødested for borgerne og gæster udefra. På fjorden er der masser af sejlads i flere forskellige bådtyper og folk, der surfer. På land er der rig mulighed for at mødes for en uformel snak eller over en forfriskning i Kulturcafeen eller på Gjøl Kro. Og så er havnen samlingspunkt ved sommerfester, julemarkedet og andre aktiviteter. Gjøl Havn er levende året rundt”, siger Helle Bak Andreasen, formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune.

I Nordjylland tog Gjøl Havn sejren over blandt andet Hjørring Bibliotek, The Reef, Vendelbohus, Vendsyssel Teater og Skipper Klement Plads.

Vinderne i de øvrige regioner er Multihuset i Sejs-Svejbæk i Region Midtjylland, Polymeren i Region Syddanmark, Kulturhuset No1 Region Sjælland og Papirøen i Region Hovedstaden.  

Til de fem danskere, der har nomineret de fem vindermødesteder, er der præmier. De har vundet en tur for to til København samt besøg i udstillingen ’Ramt af byen’ på Dansk Arkitektur Center. Udstillingen handler om, hvordan vi mennesker bliver ramt af byen, og hvordan den påvirker os.

Se billeder og læs om de 68 nominerede mødesteder i konkurrencen på  #DKslevendemødesteder.

Fakta:

  • Medvirkende kommuner: Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Silkeborg, Herning, Odense, Vejle, Esbjerg, Sønderborg, Roskilde, Holbæk, Guldborgsund, Helsingør, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Faaborg-Midtfyn
  • 68 steder blev nomineret, og 2.348 danskere har stemt på Danmarks mest levende mødesteder
  • I Nordjylland går andenpladsen til Hjørring Bibliotek, og tredjepladsen går til The Reef