Genåbning af Jammerbugt Bibliotekerne

Jammerbugt Bibliotekerne åbner mandag 18. maj, som en del af anden fase af genåbningen. Bibliotekerne følger alle retningslinjer for genåbningen, som er udsendt fra kulturministeriet.

Bibliotekerne åbner for aflevering og udlån i den betjente åbningstid. Det betyder, at borgere må aflevere sine materialer og gå rundt på biblioteket for at finde nye, men de må ikke opholde sig på biblioteket i længere tid, heller ikke på læsesalen. Det selvbetjente bibliotek åbner ikke i denne omgang, ligesom bogbussen ikke kommer til at køre.

”Vi glæder os til igen at åbne bibliotekerne og få liv i husene. Vi sætter selvfølgelig alle ressourcer ind på at servicere vores brugere og være behjælpelige med at finde og bestille de ønskede materialer, samtidig med at vi følger de gældende retningslinjer. Det betyder, at det bliver ikke muligt at opholde sig på bibliotekerne, som man har været vant til. Det bliver ikke muligt at læse avis, lege, bruge studiepladser, benytte pc’er eller printe. Til gengæld kan vi tilbyde vores læselystne borgere igen at låne bøger selv”, fortæller Helle Bak Andreasen, der er formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget.

Der vil et stykke tid endnu også fortsat være lukket for besøg fra dagplejere, børnehaver og skoleklasser, ligesom der under nuværende retningslinjer ikke kan afholdes arrangementer på bibliotekerne.

Til gengæld fortsætter tilbuddet ”bogposer to go”. Borgere kan vælge at bestille en pose bøger på bibliotekernes hjemmeside til afhentning eller til udbringning, hvis der er tale om sårbare eller udsatte lånere, eller hvis det er bogbuslånere, som ikke har mulighed for at hente på nærmeste afdeling. Bogposterne vil blive bragt ud 1-2 gange om ugen.

Bøger og andre materialer fra før nedlukningen kan frit afleveres frem til 30. juni 2020. Der vil ikke være krav om betaling af eventuelle gebyrer. Ligeledes vil det være muligt fra mandag og resten af uge 21 at hente reservationer fra før nedlukningen. Lånere, som allerede nu ved, at de ikke længere er interesseret i reservationerne, må gerne kontakte biblioteket.

På alle biblioteker vil der være handsker og sprit til rådighed, og afstandskravet om på 1 meter er gældende. Borgere med symptomer på Covid-19, har ingen adgang på biblioteket.

Åbningstiderne på alle bibliotekerne er:
Mandag 10-17, tirsdag 10-16, onsdag 10-13, torsdag 13-17, fredag 10-16 lørdag og søndag lukket

Læs mere her: www.jammerbugtbibliotekerne.dk