Fosdalen og Svinkløv med i naturkanon

Fosdalen og Svinkløv er et af de15 unikke steder i Danmark, der er med i den nye naturkanon. I alt kom 1.671 forslag ind til at være med i Danmarks Naturkanon.

Der kom i alt 1.671 forslag ind til Danmarks nye naturkanon. De var fordelt på over 500 skove, bakker, enge, heder, søer, åer, klinter, klitter, klipper – og hvad dansk natur ellers byder på.

En jury, som blandt andet bestod af Sebastian Klein og Bonderøven, har bedømt alle forslag og siden udvalgt de 15 steder i Danmarks Naturkanon. De er sket ud fra en række politisk fastlagte kriterier, men også ud fra de personlige beretninger fra danskere, som har sendt fortællinger ind om den særlige natur, der definerer stederne.  

Juryens begrundelse for at vælge Fosdalen og Svinkløv
Hav, klitter, kystslette, skrænter, vandløb og skov på én gang. Fosdalen og Svinkløv rummer masser af natur trods den forholdsvis beskedne størrelse. Her kan man på en og samme gang finde en utrolig vildskab og en mageløs ro. Kysten ved Svinkløv er med udsigt til det voldsomme Vesterhav, med larm af blæst og bølger, og fra toppen af kystskrænten Lien er der udsigt til hele området.

I Fosdalen hersker en grøn og frodig ro med en næsten regnskovsagtig stemning; der er planter overalt i det fugtige mikroklima, ikke mindst en stor bestand af forskellige bregner. I bunden af dalen løber en bæk, og hele området er hjemsted for et væld af sjældne planter og insekter samt spændende krybdyr, padder, pattedyr og fugle. Det er noget af det mest utæmmede, Danmark kan byde på.

Læs om naturkanonen her