FN'S Global Goals i Jammerbugt

I alt er 48 byer i Danmark udvalgt til at fremme FN's verdensmål. Det sker med Global Goals Tour. Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro er fire af de 48 byer. Og her står handelsstandsforeninger fra de fire byer sammen om touren.

”FN’s 17 verdensmål er vedkommende og vigtige. De handler i bund og grund om, at vi mennesker og vores lokalsamfund, og dermed verden, skal have det godt. Global Goals Touren er en sjov måde at få det budskab ud på samtidig med, at der sker nogle spændende events i byerne”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Allerede i november og december i år kommer touren forbi to af byerne. Touren besøger de fire byer to gange hver.

De 17 verdensmål og madspild
Arrangementerne i november og december skal skyde hele Touren i gang.

Brovst får besøg fredag 23. november, hvor tryllekunstner Anders Møller fremtryller FN’s 17 verdensmål. Lørdag 8. december besøger tidligere kongehuskok, Jesper Vollmer, Pandrup. Her giver Jesper gode råd til indkøb, og viser hvordan en husstand kan spare 1000 kroner i julens budget ved at undgå madspild. De seks øvrige besøg bliver i sommeren 2019. 

Hvert besøg byder på et nyt tema og nye aktiviteter, som alle tager udgangspunkt i et af FN’s 17 verdensmål. For at gøre FN's verdensmål mere nærværende bliver et verdensmål hver gang kombineret med et undertema.

Det tredje verdensmål ”sundhed og trivsel” tager derfor udgangspunkt i, hvad cyklen kan bruges til, når det kommer til sund livsstil. 

I løbet af touren er det muligt at møde cykelrytter Jesper Skibby, klimaekspert Jesper Theilgaard og radiovært Søren Dahl, da de alle kommer med på touren i 2019.