Fem byer får besøg af Kulturkaravanen 6.-13. juli 2021

Trekroner, Halvrimmen, Biersted, Ingstrup og Blokhus får besøg af Kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten. Karavanen føres an af et par store flotte friesere, en flok herlige musikere, sprælske dansere i flagrende gevandter og franske, lettiske og svenske kunstnere udgør truppen. Karavanen er fyldt med hestevogne, kuske, dansere, musikere, skuespillere, scenografer og flydende scener.

Karavanen har været på tur i snart to måneder med udgangspunkt fra Møn og med det sidste af rejsen gennem Jammerbugt Kommune. På sin tur gennem Jammerbugt Kommune fra vest mod nordøst lægger karavanen vejen forbi Trekroner, Halvrimmen, Biersted, Ingstrup og med afslutning i Blokhus.

Visioner fra Vandkanten spiller danse- og teaterforestillinger i hver by, der besøges og der bliver kulturmøder, workshops og byttehandler med lokale kulturelle indslag og sociale aktiviteter. I Trekroner er der besøg i børnehaven, der bliver en fælles parade og lokale dansere og musikere vil optræde og besøget slutter af med fællesspisning. I Halvrimmen kommer ”Dronning Margrethe” forbi og der er gratis fællesspisning. . I Biersted vil der være musikalsk jam og fællesspisning. I Ingstrup er der kulturBogbyvandring med åbent atelier og lokale fortællinger og fælles tapas-spisning med lokalt akkompagnement på harmonika og klaver I Blokhus danner havet og stranden en smuk ramme for ildforestillingen ”Bålet”, som afslutter den to måneder lange karavanerejse fra øst til vest gennem Danmark.

Kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten giver publikum en unik og nærværende kulturoplevelse med fokus på mødet mellem lokalbefolkning og karavanefolk. Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg har betalt for karavanens besøg i Jammerbugt Kommune.

FAKTA

Tirsdag 6. juli, Trekroner - Sætter hegn til heste og slår teltpælene i for et par dage

Kl. 10.00: Karavanen besøger børnehaven med musik, historier og sanglege.

Kl. 16.00: Musik ved købmanden i Bonderup.

Kl. 17:00: Parade fra Bonderup til Landsbycenteret. Her er alle velkomne til at gå/cykle med. Pynt din cykel, din barnevogn eller dig selv.

Kl. 18.00: Fællesspisning, helstegt pattegris med tilbehør.

Kl. 19.00: Byttehandel med lokale ildsjæle. Bl.a. vil lokale dansere og musikere optræde.

Kl. 19.30: Danseteaterforestilling ”Ud i vinden”.

 

Torsdag 8. juli, Halvrimmen - Byfest og fint besøg

Kl. 15: Parade fra Hallen gennem byen. Alle er velkomne til at gå med som de er, eller klædt ud som de vil.

Kl. 15.30: Byttehandel med lokale ildsjæle, bl.a. får vi vist besøg af “Dronning Margrethe”. Derefter spiller danseteatret NordenFra Danseteaterforestillingen “Ud i Vinden”.

Fællesspisning efter forestillingen. Gratis - alle er velkomne.

 

Lørdag 10. juli, Biersted - Vi spiller sammen

Kl. 15: Parade fra Elis’s Plads, Svendbjerggårdsvej,  gennem byen til Den Grønne Kile.

Kl. 16: Danseteatret NordenFra spiller Danseteaterforestillingen “Her skal danses”.

Herefter fælles musikalsk jam for dem, der har lyst at spille med eller lytte på og fællesspisning. Der vil være mulighed for at købe mad eller tage sin egen madkurv med.

 

Mandag 12. juli, Ingstrup - KulturBogbyvandring

Kl. 14.30: Optoget går op til Trivselsskolen, hvor Kulturkaravanen opfører deres Danseteaterforestilling i skolegården.

Kl. 15.30: Karavanen bevæger sig videre til “Åbent atelier” hos hhv. Annette Bang Andersen (skulptur) og Eydan Kjelnes (maleri).

Kl. 17.00: Fortælling og rundvisning på Ingstrup Mejeri.

Kl. 18.30: Fællesspisning i Forsamlingshuset. Tapas fra Ingstrup Mejeri. Musik under spisning og til fællessang: Gertrud Bjerg (harmonika og klaver).

 

Tirsdag 13. juli, Blokhus - Sommer ved vandkanten

Kl. 22: Parade i Blokhus og hvis vejrguderne er i godt lune, dvs., ingen vind og en skøn blid sommeraften, så spiller Danseteatret NordenFra Ildforestillingen “Bålet” på stranden.

Kl. 22: Alternativt: Hvis det blæser mere end 5 sekundmeter, spiller karavanen ved Hune Grusgrav bag Hune Kirke.