Borgmester glad for placering af akutlægehelikopter

Når den nye og fjerde akutlægehelikopter kommer til Jammerbugt Kommune får Nordjyderne langt hurtigere lægehjælp. Det glæder borgmester Mogens Christen Gade fra Jammerbugt Kommune.

”Placeringen af akutlægehelikopteren i Jammerbugt Kommune er til gavn for alle borgere i Nordjylland og i særdeleshed borgerne i Jammerbugt Kommune. Med helikopteren får vi en markant kortere udrykningstid. Det gælder både den nordligste del af Vendsyssel, Læsø, Thisted og Morsø kommuner og den østlige del af Himmerland, som har lang køretid til Aalborg Universitetshospital”, siger Mogens Christen Gade.

En placering i Jammerbugt Kommune betyder også en hensigtsmæssig dækning af den nordvestlige del af Region Midtjylland, hvor Lemvig, Struer og Skive kommuner samt dele af Holstebro og Viborg kommuner vil være optageområde for den nordjyske helikopter.

Den endelige base for akutlægehelikopteren i Saltum bliver besluttet i samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet og Jammerbugt Kommune. Etableringen af basen i Saltum bliver finansieret af Staten.

Den nye helikopter går i drift 1. januar 2019. I første omgang midlertidigt fra Aalborg Lufthavn, indtil basen i Saltum-området er anlagt.