Borgerne i Brovst får ”ny” genbrugsplads

Brovst Genbrugsplads skal moderniseres. Når projektet er færdigt sidst i 2018, vil genbrugspladsen være blevet forvandlet til en næsten tro kopi af Pandrup Genbrugsplads. Så det er et stort arbejde, der skal i gang.

Den nuværende haveaffaldsplads hæves, og bliver til et plateau med nedsænkede containere. Det gør det nemt at køre hen til containerne og aflevere sit affald. Der anlægges en ny plads til haveaffald, hvor der i dag står containere. Desuden skal der opføres en bygning til særligt affald og genbrugsting.

14.000 kubikmeter sand skal trykke undergrunden sammen                       
For at pladsen kan holde til det nye byggeri, skal undergrunden trykkes sammen. Det sker ved at lægge et 1, 5 meter tykt lag sand på en del af genbrugspladsen – i alt 14.000 kubikmeter! Sandet køres ud på genbrugspladsen i lastbiler, og det betyder rigtig meget kørsel, indtil alt sandet er på plads. Brovst Genbrugsplads er derfor lukket alle hverdage fra 15. maj til 9. juni, hvor sandet leveres. Der er åbent som normalt i weekenderne, og de øvrige genbrugspladser har åbent som vanligt.

Mindre plads under ombygningen, men store resultater
Under ombygningen holder Brovst Genbrugsplads stadig åbent. Under forberedelsen og mens der bygges, inddrages en del af genbrugspladsen for at give plads til maskiner, materialer og håndværkere. Det betyder, at der bliver mindre plads til containere, kørsel og borgere på genbrugspladsen, indtil ombygningen er færdig, og den nye moderne genbrugsplads står klar. Man kan fortsat benytte genbrugspladsen i Brovst, men kommunen anbefaler, at man i stedet besøger pladserne i Fjerritslev, Aabybro eller Pandrup.

FAKTA

  • Genbrugspladsen forberedes til modernisering i 2017, og byggeriet begynder i 2018.
  • Der er afsat 22,3 millioner kroner til projektet.
  • Projektet er en del af kommunens plan om at sikre topmoderne genbrugspladser med fokus på brugervenlighed og miljø.
  • I 2019 begynder moderniseringen af Aabybro genbrugsplads.