Blokhus by under lup

Fredag 8. juni bliver fremtiden sat for Blokhus by. Redningsstationen i Blokhus danner ramme om en fernisering, hvor studerende fra Aalborg Universitet fremlægger deres forslag til udvikling af Blokhus by.

Den seneste måned har en gruppe studerende fra Aalborg Universitet brudt deres hjerner for at udtænke de bedst mulige idéer til at udvikle Blokhus by. De studerende læser Urban Design, og denne uddannelse har de seneste år udbudt et fag, der sætter fokus på relationen mellem natur, landskab og offentlige områder. Det har Blokhus Fonden set muligheder i, og derfor har de kontaktet universitetet med henblik på et samarbejde, der nu er i fuld gang.

I første omgang var det Blokhus Fondens drøm, at Torvet og særligt scenen skulle udvikles. I løbet af processen har samarbejdet dog udviklet sig til at have yderligere tre områder, som de studerende kan fokusere på: Blokhus Bæk, strækningen fra Torvet til Blokhus Feriecenter og sidst men ikke mindst strandområdet ved Sømærket.

Opgaven for de innovative unge er at komme med forslag til, hvordan relationen mellem Blokhus’ særlige natur og de offentlige områder kan styrkes på bedste vis. Blokhus Fonden er ind til videre yderst tilfreds med samarbejdet: ”Som formand for Blokhus Fonden er jeg begejstret over det engagement, som de unge har vist i udviklingen af byen. Deres store arbejde kan være med til at fortsætte den spændende udvikling, som Blokhus står midt i,” udtaler borgmester Mogens Gade, formand for Blokhus Fonden.

Også undervisere og studerende fra Aalborg Universitet kan se fordelene ved samarbejdet. De studerende er gået til opgaven med iver, og arbejder med en helt anden form for motivation, fordi casen er virkelig, og resultaterne i sidste ende gør en forskel.

Fredag 8. juni klokken 13.00 kulminerer samarbejdet med en fernisering, hvor de studerende viser deres forslag frem. Ferniseringen afholdes i Redningsstationen i Blokhus, og alle er hjertelig velkomne.