Appen Rapport fra Stedet er med i ny håndbog om innovative samarbejder

Alene sidste år fik Jammerbugt Kommune 400 indberetninger på appen Rapport fra Stedet. Det var blandt andet om huller i vejen eller mørklagte gader. Nu er appen med i en ny håndbog om innovative samarbejder.

Center for Offentlig Innovation har netop udgivet en bog om innovative samarbejder. 

Her er samarbejdet med om udviklingen af en app, hvor borgerne kan melde forskellige fejl ind via deres mobil. Et samarbejde mellem en række kommuner – herunder også Jammerbugt Kommune.

Før måtte borgere typisk melde fejl og mangler på kommunale arealer via et skema på kommunens hjemmeside eller sende en mail.

Appen Rapport fra Stedet har ændret dette, så det nu er let for borgerne at give et hurtigt tip til kommunen. Det har betydet flere henvendelser og forenklede sagsgange i flere kommunerne.

Kort og godt kan en borger, der eksempelvis opdager et hul i vejen, åbne den gratis app: Rapport fra Stedet på sin mobiltelefon og vælge den rette kategori for indberetningen. Herefter fotograferer borgeren situationen og knytter en lille kommentar til sagen.

Mobilens gps sørger for, at den rette sted er angivet. Når fejlen er udbedret, kan appen sende en besked retur til den borger, som har meldt fejlen ind. Løsningen er gratis.

Samarbejdet mellem kommunerne er i dag samlet i netværket OS2geo, der er en undergruppe i OS2 – Offentligt Digitaliseringsfællesskab.

Ud over Jammerbugt Kommune benytter også Dragør, Fredericia, Frederiksberg, Greve, Guld­borgsund, Helsingør og Syddjurs kommuner appen

Link til Rapport fra Stedet