Aftale om nyt Lægehus på plads

Læge Thomas Olsen og Jammerbugt Kommune har indgået aftale om at drive et nyt lægehus i Aabybro. Nærmere bestemt i lokaler i Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugt.

Det kommende lægehus i Aabybro er nu et vigtigt skridt videre realiseringen. Almen praktiserende læge, Thomas Olsen, bliver fast tilknyttet lægehuset, som forventes at åbne 1. december 2019. Aftalen blev underskrevet i går eftermiddags.  

Læge Thomas Olsen skriver under Thomas Olsen og Mogens Christen Gade i samtale
Foto: Thomas Olsen skriver under      Foto: Onsdag 13. marts blev aftalen underskrevet
af Thomas Olsen og Mogens Christen Gade

    
Og det bliver en læge med lokalt kendskab, der kommer til Aabybro.

”Da jeg var nyuddannet læge, arbejdede jeg sammenlagt et år i lægepraksis i Kaas, og privat bor jeg i Vadum, så jeg kender området og glæder mig til at arbejde i Aabybro”, fortæller Thomas Olsen.

Thomas Olsen vil være fast læge i det nye lægehus. Derudover bliver to sygeplejersker og en lægesekretær fast personale i lægehuset.

”Jeg er glad for, at vores initiativ og arbejde med at få et nyt lægehus i Aabybro er lykkes. Det betyder tryghed for vores borgere, at vi får endnu et lægehus med en fast læge, og det giver mere sammenhæng for borgerne, at de møder samme personale”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Lokalerne i Kultur- og Erhvervscenteret i Aabybro skal gennem en mindre ombygning, så de lever op til standarden for et moderne lægehus. Dette arbejde forventes at begynde om kort tid, så lokalerne kan stå klar til december. Mens der bliver åbent for patienttilgang én måneder før – altså forventeligt fra 1. novemder 2019.

Jammerbugt Kommune har tidligere fået tilskud fra Sundhedsministeriets pulje for etablering af moderne og tidssvarende læge og sundhedshuse til ombygningen, oveni komme en egenfinansiering fra Jammerbugt Kommune. Herefter vil lokalerne blive lejet ud til markedshusleje.