41 nye almene boliger i Aabybrocentret

I forbindelse med renoveringen og fornyelsen af Aabybrocentret bliver der opført nye boliger. Kommunalbestyrelsen har netop godkendt opførslen af de første 29 almene familieboliger og 12 ungdomsboliger i centret. Ud over nye boliger, betyder renoveringen også en forskønnelse af butiks- og erhvervslokaler.

De nye almene boliger i Aabybrocentret bliver lejligheder, og de kommer til at ligge ovenpå forretningerne og erhvervslokalerne, som også bliver forskønnet og som fortsat kommer til at ligge i stueetagen.

”Fornyelsen af centret er en begyndelse på Aabybro version 2. Byen udvider sig fortsat i areal, og nu også opad. På den måde sørger vi for, at der kommer en central midtby, der understøtter fortsat handelsliv og bosætning”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Først renoveres den sydlig del

Der tages hul på renovering i den sydlige del af Aabybrocentret mod Østergade. Konkret indgår Aabybrocentret 1, 4A, 4B, en del af 4C og 6 i første fase.

”Det har været et længe næret ønske at renovere centret i Aabybro. Nu tager vi hul på første del med et betragteligt antal almene boliger. Senere kommer også et antal private boliger, ligesom vi med projektet kommer til at forskønne butikkerne i centret i et tæt og godt samarbejde med lejere og ejere”, fortæller Mogens Christen Gade.

De 29 almene familieboliger bliver i gennemsnit 99,5 m2 pr. lejemål. Mens de 12 almene ungdomsboliger hver bliver på 50 m2. I tilknytning til de almene boliger kommer der et fælleshus på 100 m2.

Husleje for familieboligerne bliver på ca. 7.175 kr. pr. måned. For ungdomsboligerne kommer huslejen til at lyde på ca. 4.475 kr. pr. måned.  

Det er planen, at i alt 150 nye boliger skal bygges i takt med, at centret bliver renoveret. Cirka halvdelen af boligerne bliver ejerlejligheder, mens den anden halvdel bliver almene boliger.

Projektet forventes at gå i gang i oktober 2019 og være klar til indflytning i foråret 2021.