You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 26.01.2024

Nyt fra Kommunalbestyrelsen - januar 2024

Positiv erfaring med nye telefonåbningstider i Jammerbugt Kommune, penge til cykelsti, trafiksikkerhed og havnene, nyt boligområde i Pandrup, lokalplan for en solcellepark i Moseby sendes i offentlig høring, ungetilbud får ny, samlet adresse i Halvrimmen.

Positiv erfaring med nye telefonåbningstider i Jammerbugt Kommune

Kommunalbestyrelsen besluttede for ca. et år siden at indføre nye telefonåbningstider i Jammerbugt Kommune pr. 2023. Det betød, at kommunens telefoner nu åbner kl. 9 frem for kl. 8, og at telefonerne lukker fredag kl. 12 i stedet for kl. 13. Uden for åbningstiden kan man ringe til Den Digitale Hotline.

Nu er de nye telefonåbningstider blevet evalueret ud fra data og interviews i de forskellige afdelinger, og evalueringen viser positive resultater.

De ændrede telefonåbningstider har skabt en øget tilgængelighed på telefonerne, fordi medarbejderne kan placere noget af deres arbejde, f.eks. møder, på tidspunkter, hvor de ikke skal være tilgængelige på telefonen og således kan være mere tilgængelige i det tidsrum, hvor der er åbent på telefonen. Det gør også, at Omstillingen – som tager imod opkald på kommunens hovedtelefonnummer – har nemmere ved at få viderestillet opkald fra borgerne til relevante medarbejdere rundt om i kommunens afdelinger.

Evalueringen peger desuden på, at de nye telefonåbningstider har bidraget positivt til medarbejdernes arbejdsmiljø, fordi der nu er bedre mulighed for ro til forberedelse til møder med borgerne og sagsbehandling – til gavn for borgerne.


Penge til gode fysiske rammer, cykelsti, trafiksikkerhed og havnene

Kommunalbestyrelsen har besluttet at frigive en række anlægsmidler til forskellige projekter i Jammerbugt Kommune. Det drejer sig om vedligeholdelse af kommunale bygninger, etablering af cykelsti fra Biersted mod Haldager, trafiksikkerhedstiltag og renovering af kommunens havne.

Gode fysiske rammer i kommunale bygninger

For at skabe gode fysiske rammer for brugerne af kommunens ejendomme er vedligeholdelse prioriteret i budget 2024. Der er disponeret med knap 4,9 mio. kr. til dette. I 2024 vil der være fokus på at sikre tætte bygninger og akut vedligehold. Pengene vil derudover bl.a. blive brugt på at opfylde nye brandkrav og energibesparende tiltag.

Cykelsti langs Haldagervej

Kommunalbestyrelsen har afsat knap 3 mio. kr. i dette års budget til at anlægge en ny cykelsti langs Haldagervej fra Biersted mod Haldager. Pengene til projektet bliver nu frigivet, og cykelstien vil blive etableret i løbet af 2024.

Trafiksikkerhed og renovering af havnene

Der er i budgettet for 2024 afsat 2 mio. kr. til en række forskellige anlægsprojekter, som nu sættes i gang. Kommunalbestyrelsen har netop besluttet, at pengene skal bruges på trafiksikkerhedstiltag og renovering og vedligehold af havnene i Jammerbugt Kommune – Gjøl, Attrup og Haverslev Havn.

Cykelsti langs Haldagervej

Rammerne sat for nyt boligområde i Pandrup

En lokalplan for et nyt boligområde i Pandrup er nu blevet godkendt af Kommunalbestyrelsen efter at have været i offentlig høring.

Lokalplanen er blevet udarbejdet på baggrund af et ønske om at skabe et nyt boligområde i Pandrup By. Området skal være med til at sikre et fortsat varieret udbud af byggegrunde i Pandrup, så byen understøttes som en attraktiv by i vækst og med et stort bosætningspotentiale.

Lokalplanområdet omfatter et areal på ca. 3 ha. og ligger på Klarborgvej – en sidegade til Bredgade, midt i byen. Ud over muligheden for boligbebyggelse er der også i lokalplanen fastlagt rammer for et rekreativt fællesareal til gavn for områdets beboere

Lokalplan Klarborgvej, Pandrup

Lokalplan for en solcellepark i Moseby sendes nu i offentlig høring

Kommunalbestyrelsen har sendt en lokalplan for et solcelleområde i Moseby ved Kaasholm i offentlig høring.

”Beslutningen er et led i kommunens strategi på energiområdet, hvor der i april 2023 blev udpeget tre interesseområder for solceller – herunder området ved Moseby”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade.

Lokalplanen gør, at området fremover kan bruges til at etablere et solcelleanlæg. Det er vurderingen, at et solcelleanlæg vil kunne producere energi svarende til 50.000-71.000 husstande.

Lokalplanen sikrer, at området udnyttes bedst muligt, og at solcelleanlægget indpasses i landskabet og til mindst mulig gene for naboer. Derudover fastlægger lokalplanen en respektafstand til eksisterende fredskov, så skovbrynets funktion som levested for dyr sikres. Desuden sikrer lokalplanen, at eksisterende skovparceller bevares.

Baggrunden for udarbejdelsen af den nye lokalplan er en ansøgning fra European Energy, som ønsker at opstille et solcelleanlæg ved Kaasholm til strømproduktion. Området omfatter et areal på ca. 290 ha.

Lokalplanen sendes nu i offentlig høring, og der vil derudover blive afholdt et borgermøde i marts sammen med opstilleren og Energistyrelsen.

Lokalplanområde solcelleanlæg Moseby

Ungetilbud får ny, samlet adresse i Halvrimmen

Kommunalbestyrelsen har besluttet at samle Ungdomsskolen, Familiecentret, SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi) og Fraværsteamet i Jammerbugt Kommune på den samme adresse – nemlig på den tidligere Halvrimmen Skole (Skolegade 3, 9460 Brovst).

Bygningen står tom som følge af nedlæggelsen af Ressourcecenter Jammerbugt, og det har derfor været undersøgt, hvilke muligheder der er for anvendelse af de fysiske rammer i en anden sammenhæng. Det er nu besluttet, at den forhenværende skole skal være Ungdomsskolen, Familiecentret, SSP og Fraværsteamets nye hovedsæde.

Beslutningen er truffet ud fra en vurdering af, at en samling vil give en række fordele og potentialer både fagligt og økonomisk.

”Det handler om, at vi skal sørge for at udnytte kommunens bygninger smartest muligt, og så frigør samlingen også en række andre bygninger til salg. Det er i tråd med vores strategi om at tænke i ”kloge kvadratmeter”, hvor vi har fokus på at planlægge og prioritere, hvordan vi anvender vores arealer, så det skaber mest værdi for borgerne. I dette tilfælde at give et mere helhedsorienteret tilbud til borgerne. Så vi tænker både i økonomisk og faglig værdi, som kommer borgerne til gode”, forklarer Borgmester Mogens Christen Gade.

Forslaget om sammenlægningen har, inden beslutningen blev truffet, været i høring ved bl.a. personale, Ungdomsskolens bestyrelse og Ungerådet, og høringen viste et generelt billede af samlingen som et positivt tiltag.

Med samlingen bliver der skabt et sammenhængende tilbud til de unge, der har kontakt med flere af enhederne, og afdelingerne får nye muligheder for at lave aktiviteter på tværs af tilbuddene, hvilket vil styrke kvaliteten for borgerne.

Samlingen giver også Ungdomsskolens specialpædagogiske skoletilbud flere og større undervisningslokaler, hvilket der er brug for, ligesom Familiecentret – som i dag er opdelt på to matrikler – får bedre mulighed for fælles sparring, samhørighed og videndeling.