You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 21.12.2023

Nyt fra Kommunalbestyrelsen – december 2023

Arentsminde Kulturcenter vil fortsat holde til på byens tidligere skole, Jammerbugt Kommunes fremtid: Fællesskab, trivsel og rekruttering, etableringen af fire nye cykelstier afsluttet, fjernvarme i Nørhalne i 2024 og ny sundhedsaftale fra 1. januar 2024

Arentsminde Kulturcenter vil fortsat holde til på byens tidligere skole

For 10 år siden indgik Jammerbugt Kommune og Arentsminde Kulturcenter en kontrakt, hvor kulturcentret blev lejer af den forhenværende Langeslund Skole i Arentsminde. Kontrakten stod til at udløbe ved slutningen af 2023, men nu har Arentsminde Kulturcenter og Jammerbugt Kommune forlænget aftalen. Dermed har Arentsminde Kulturcenter fået imødekommet deres ønske om fortsat at benytte bygningen til at drive kulturcenter.

Således fortsætter Arentsminde Kulturcenter det samme sted, hvor stærke frivillige kræfter arrangerer foreningsaktiviteter, kulturelle arrangementer og sociale events. Kulturcentret afholder f.eks. koncerter i forbindelse med kulturugen i Jammerbugt Kommune, og centret fungerer derudover som et samlingssted for foreninger, klubber og byen i det hele taget.
Arentsminde Kulturcenter har fortsat ansvaret for den indvendige drift og vedligeholdelse, hvortil Jammerbugt Kommune støtter med et driftstilskud og derudover varetager den udvendige drift og vedligeholdelse.

Kontrakten mellem kommunen og kulturcentret er nu uden udløbsdato og fortsat med et opsigelsesvarsel på tre måneder. Det er desuden blevet indført i aftalen, at der ved behov skal afholdes dialogmøder mellem Arentsminde Kulturcenter og Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Jammerbugt Kommunes fremtid: Fællesskab, trivsel og rekruttering

Ifølge lovgivningen skal en kommunalbestyrelse, inden første halvdel af en valgperiode er gået, fremlægge en strategi for udviklingen af kommunen.

Dét har Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune netop gjort ved at vedtage Planstrategi’23, som fungerer som kommunens overordnede strategi på tværs af alle områder.

”Planstrategi’23 sætter ord på fremtidens muligheder og udfordringer i Jammerbugt Kommune. I strategien har vi et særligt fokus på fællesskaber, trivsel samt rekruttering af arbejdskraft i det private erhvervsliv og til Jammerbugt Kommune som arbejdsplads”, forklarer Borgmester Mogens Christen Gade om Planstrategi’23.

Strategien indeholder fem temaer/særlige satsninger, som Kommunalbestyrelsen vil have fokus på i de kommende år:

  1. Vores gode liv
    Dette tema handler bl.a. om gode fysiske rammer til aktiviteter, børn og unges trivsel, bosætning samt forsyning og infrastruktur.
  2. Mere i gang – på nye måder
    Dette tema handler bl.a. om samarbejde med erhvervslivet, rammerne for iværksættere, rekruttering af arbejdskraft til f.eks. turismebranchen, landbrugserhvervet og til Jammerbugt Kommune som arbejdsplads.
  3. Bæredygtighed og grøn omstilling
    Dette tema handler bl.a. om bæredygtighed i byggeri og indkøb samt vedvarende energi og klimatilpasning som f.eks. håndtering af øgede nedbørsmængder og tørkeperioder.
  4. Dannelse og uddannelse hele livet
    Dette tema handler bl.a. om det gode skoleliv, ungeindsatsen, digital dannelse, den gode overgang fra barn til voksen samt et aktivt seniorliv.
  5. Oplevelser i vores mangfoldige kommune
    Dette tema handler bl.a. om naturens potentiale, stærke feriesteder og events.

Planstrategien bliver nu offentliggjort, og der vil blive arrangeret et borgermøde med forskellige interessenter i Jammerbugt Kommune. I første halvår af 2024 bliver strategien fulgt op af et handlingskatalog med konkrete handlinger baseret på strategien.

Etableringen af fire nye cykelstier afsluttet

Jammerbugt Kommune søgte tilbage i 2017 Vejdirektoratets cykelpulje om tilskud til projektet ”Fremme af turist- og skolecyklisme i Jammerbugt Kommune”. Projektet bestod af fire nye cykelstier: Saltum-Faarup, Kollerup Strandvej, Tranum-Brovst (Tranumvej) og Tranum-Vestkystvejen (Strandvejen).

Der blev til at starte med kun givet tilskud til cykelstien Saltum-Faarup, som således blev anlagt som en sammenhængene sti fra Blokhus til Saltum via Fårup Sommerland.

Som følge af en nationalpolitisk aftale om Bedre og billigere Kollektiv Trafik fik Jammerbugt Kommune også senere tilskud til de øvrige cykelstier samt endnu en cykelsti langs Thorup Strandvej mellem Vester Torup og Thorup Strand.

Anlægsarbejdet for de fire cykelstier langs Kollerup Strandvej, Tranumvej, Strandvejen, samt Thorup Strandvej er nu afsluttet, regnskabet er godkendt, og den sidste del af tilskuddet til Jammerbugt Kommune er udbetalt i 2023.

Fjernvarme i Nørhalne i 2024

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt, at Nørhalne konverteres fra naturgasområde til fjernvarmeområde. Dermed kan Aabybro Fjernvarme fremover levere fjernvarme til Nørhalne.

Ca. 400 boliger i Nørhalne er i dag opvarmet med naturgas eller olie, mens ca. 150 boliger er opvarmet med el, varmepumpe eller biomasse/pillefyr. Men fremover bliver der altså også mulighed for at få fjernvarme i Nørhalne.

”Med leveringen af fjernvarme kan borgerne i Nørhalne få en mere konkurrencedygtig, nemmere, mere robust og ikke mindst grønnere varmeforsyning, hvor forsyningssikkerheden er i top, og der ingen udfordringer er med f.eks. plads og støj, som det kan være tilfældet ved opsætning af varmepumper”, udtaler Borgmester Mogens Christen Gade.

Arbejdet med at etablere fjernvarme i Nørhalne går i gang i 1. kvartal af 2024, og tilslutningen til fjernvarme forventes at kunne ske fra 2. kvartal af 2024.

Ny sundhedsaftale fra 1. januar 2024

Jammerbugt Kommune er en del af en ny sundhedsaftale, Sundhedsaftalen 2024-2027, som træder i kraft pr. 1. januar 2024. Aftalen danner rammerne for det tværsektorielle samarbejde mellem sundhedsvæsenets parter i Nordjylland, dvs. Region Nordjylland, de nordjyske kommuner og Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland.

Formålet med sundhedsaftalen er at skabe sammenhæng og koordinering af patientforløb, der går på tværs af regioner, kommuner og almen praksis – med fokus på kvalitet, effekt og patienttilfredshed. Målet er, at den enkelte borger bliver tilbudt høj og ensartet kvalitet på tværs af de forskellige parter – uanset hvor mange gange patienten skal have kontakt og uanset hvilken type indsats, patienten har behov for.

Sundhedsaftalens vision lyder: ”Nordjyderne bliver sundere og tager medansvar for egen sundhed med hjælp fra et sammenhængende sundhedsvæsen”, og aftalens tre politiske pejlemærker er:

  1. Et tilgængeligt og sammenhængende sundhedsvæsen
    Pejlemærket handler bl.a. om at skabe et sundhedsvæsen med nærhed og særligt fokus på ældre patienter, personer med kronisk sygdom og personer med svære psykiske lidelser.
  2. Øget mental sundhed og trivsel
    Pejlemærket handler bl.a. om at øge mental trivsel og behandle psykisk sygdom hos børn og unge.
  3. Styrket forebyggelse
    Pejlemærket handler bl.a. om brug af digitale løsninger og at styrke borgernes egen mestring.

Derudover indebærer aftalen f.eks. at udnytte ressourcer på sundhedsområdet bedst muligt, øget brug af digitale løsninger og datadeling, inddragelse af borgerne i deres forløb og tilpasning af patientforløb til den enkelte borger.