You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 23.06.2023

Nyt fra Kommunalbestyrelsen - 22. juni 2023

Modernisering af Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev, byplaner er på plads, ny lokalplan for vindmøller ved Thorup-Sletten godkendt og nye bolig- og fjernvarmeområder i Aabybro

Sidens indhold

Modernisering af Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har godkendt, at der nu, som budgetteret, bliver frigivet 8 af de i alt 20 mio. kr., som kommunen finansierer til modernisering af Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev.

Moderniseringen går i gang

Idrætscenter Jammerbugt har i juni 2023 afholdt licitation. Resultatet holder sig inden for budgettet, og idrætscentret er derfor nu klar til at gå i gang med projektet.

Det samlede projekt indebærer bl.a.:

  • Renovering af taget på eksisterende idrætshal og svømmehal
  • Nyt ventilationssystem
  • Ny idrætshal
  • Nye mødelokaler
  • Udvidelse af fitnessfaciliteter
  • Nyt ankomstareal
  • Energibesparende tiltag

”Som kommune glæder vi os over, at Idrætscenter Jammerbugt bliver moderniseret. Det er altid godt at se, at der bliver arbejdet for at sikre de bedste rammer i forenings- og idrætslivet rundt om i kommunen. Det er godt både for borgerne i Fjerritslev, som får bedre tilbud og faciliteter, og for byen og området generelt i forhold til bosætning, udvikling, handel osv.,” udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Idrætscenter Jammerbugt er en selvejende hal, hvor der både er kommunale og kommercielle faciliteter og aktiviteter. Det samlede anlægsprojekt til modernisering er budgetteret til 53,2 mio. kr.

Der er tidligere blevet frigivet 2 mio. kr. fra kommunen til projektet, og de resterende 10 mio. kr. af kommunens andel på 20 mio. kr. er en del af kommunens budget for 2024 og frigives derfor efter vedtagelsen af næste års budget senere på året.

Byplaner på plads

Jammerbugt Kommune arbejder løbende med at understøtte udvikling i lokalsamfundene i kommunen, herunder – sammen med lokalsamfundene – at udarbejde forskellige planer, f.eks. masterplaner og lokaludviklingsplaner, for kommunens byer. Planerne har til formål at sikre attraktive byer at leve og bosætte sig i.

Masterplan for Nørhalne sætter retningen for fremtidige projekter i byen

En masterplan for Nørhalne har netop været i offentlig høring og er nu vedtaget af Jammerbugt Kommunes kommunalbestyrelse. Formålet med masterplanen er at skabe overblik over byen og sikre, at nye udviklingsprojekter passer ind i helheden.

Masterplanen rummer overvejelser om alt lige fra shelterpladser og multihal til skole, boliger og dagligvarebutik, og planen skal fungere som grundlaget for nye projekter i byen, så der sikres et fortsat fokus på Nørhalne som en attraktiv bosætningsby.

Med planen er der således blevet fastlagt nogle principper for byens fremtidige udvikling. Principperne skal respekteres i den fremtidige byudvikling og planlægning. Det handler bl.a. om at tænke byens sammenhold, grønne områder og infrastruktur ind.

Samarbejde med lokalsamfundet

I forbindelse med udarbejdelsen af masterplanen er der afholdt interviews med lokale borgere og aktører, som har givet deres besyv med. Der har også været udsendt spørgeskema til byens borgere, ligesom der i november 2022 blev afholdt et større borgermøde i Nørhalne. Desuden blev der i maj 2023 afholdt byvandring, hvor lokale borgere, politikere og fagfolk fra Jammerbugt Kommune delte tankerne bag den skitserede udvikling. 85 Nørhalne-borgere deltog i byvandringen.

Ny midtbyplan for Fjerritslev

Fjerritslev som by har de senere år udviklet sig i form af bl.a. områdefornyelse med legefaciliteter og scene på torvet og nye dagligvarebutikker i byen. Derfor er der blevet udarbejdet en ny og opdateret midtbyplan for Fjerritslev, som Kommunalbestyrelsen nu har godkendt.

Midtbyplanen udstikker strategien for den fremtidige udvikling. Den er lavet i et samarbejde mellem kommunen, nøgleaktører i byen, virksomheder/interessenter, handelsstandsforeningen, erhvervsdrivende, borgerforeningen og borgere.

Handelsby med oplevelser i bymidten

Den nye midtbyplan definerer bl.a. visionen for området; Nemlig at Fjerritslev fortsat skal være en stærk handelsby med en oplevelsesrig bymidte, og at der skal være både kommercielle og rekreative tilbud i bymidten. Med visionen for midtbyen er det også klarlagt, at dagligvare- og udvalgsvarebutikker skal placeres centralt i bymidten, og det udelukkes, at der placeres nye dagligvarebutikker på arealet ved Jernbanegade.

En konkret vision for området ved Droobs Plads og Søgade lyder desuden, at området skal ændres fra i dag at være åbne parkeringsarealer til i fremtiden at være byrum med parkeringspladser i gårdene.

Ny lokalplan for vindmøller ved Thorup-Sletten godkendt

I 2018 vedtog Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune en lokalplan for vindmøller ved Thorup-Sletten. Møllerne har været i drift siden 2020. Jammerbugt Kommune blev imidlertid i 2021, af Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet, gjort opmærksom på, at der ikke var foretaget tilstrækkelig konsekvensvurdering i forhold til en række fuglearter.

Derfor gik kommunen i gang med dette arbejde for at sikre, at vindmøllerne er opstillet lovligt. Arbejdet er nu færdigt, og Kommunalbestyrelsen har godkendt den endelige lokalplan for vindmølleområdet.

Lokalplan og vurdering af miljøpåvirkning opdateret med ny viden og data

Samlet set viser den opdaterede konsekvensvurdering, at vindmølleprojektet ikke medfører skade på arter og naturtyper eller yngle- og rasteområder for strengt beskyttede arter. Det er dog blevet besluttet at indføre stop fra solnedgang til solopgang i perioden 15. juli-15. oktober på fire af de ni møller, som står i Jammerbugt Kommune, for at beskytte flagermus.

Derudover er skyggekast fra møllerne, montering af flagermusstoppet, fjernelse efter endt drift og krav om støjmåling/-beregning blevet belyst.

Supplerende beskrivelser som følge af offentlig høring

Lokalplanen og vurderingen af miljøpåvirkning har været i offentlig høring, og høringssvarene har bl.a. givet anledning til at præcisere i lokalplanen, at der ikke kan opstilles yderligere vindmøller i området omkring Aggersborg. Desuden er der foretaget supplerende vurdering af beskyttede arter, herunder spidssnudet frø.

Nye bolig- og fjernvarmeområder i Aabybro

Jammerbugt Kommunes kommunalbestyrelse har godkendt, at et lokalplansforslag for et nyt boligområde ved Kattedamsvej i Aabybro bliver sendt i offentlig høring. Området har indtil nu været ubenyttet eller anvendt til landbrug. Der har siden 2021 været workshops og dialog med områdets ejere og grundejerforeninger, og her er der kommet idéer til den fremtidige anvendelse af området.

Det færdige lokalplansforslag har bl.a. til formål at sikre, at der bliver et indbydende og attraktivt bymiljø på Kattedamsvej, og at der bliver et sikkert vejforløb for både bløde og hårde trafikanter. Lokalplanen giver mulighed for, at der kan opføres parcelhuse, toetagesbyggeri og række-, kæde- eller dobbelthuse.

”Et nyt boligområde ved Kattedamsvej i Aabybro skal være med til at sikre, at vi i Jammerbugt Kommune fortsat imødekommer den store efterspørgsel på at bosætte sig i Aabybro. Som kommune arbejder vi målrettet med at trække folk til, og det sker i et fint samspil mellem offentlige og private aktører,” fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Flere fjernvarmeområder i Aabybro

Udover udviklingen på boligområdet i Aabybro sker der også udvikling i forhold til fjernvarme i byen, hvor Aabybro Fjernvarme ønsker flere og udvidede fjernvarmeområder. Kommunalbestyrelsen har i den forbindelse godkendt, at tre områder konverteres fra naturgas til fjernvarme, og at eksisterende fjernvarmeområder udvides.

Det drejer sig om nye fjernvarmeområder ved Peter Løthsvej og Torngårdsvej, et industriområde ved Høgårdsvej og en enkeltadresse på Thomasmindevej. Udvidelse af fjernvarmeområder sker ved eksisterende og fremtidige boligområder, den nyeste del af industriområdet ved Høgårdsvej og det område, hvor Aabybro Fjernvarme ligger.

Nu kan du få afhentet dit aflagte tøj og andet tekstil

Som følge af en landsdækkende lov skal alle danske kommuner pr. 1. juli 2023 indsamle tekstilaffald fra husstande. I Jammerbugt Kommune løses opgaven ved, at borgerne kan aflevere tekstilaffald på genbrugspladserne eller ved at stille det i en klar pose på låget af genbrugsbeholderen. Kommunalbestyrelsen har i forbindelse med opgaveløsningen godkendt en aftale om, hvordan affaldet skal deponeres. Dette kommer affaldsselskabet Nordværk I/S – som Jammerbugt Kommune er en af ejerkommunerne bag – til at stå for.