Hvor og hvornår kan skolebuskortet bruges?

På disse sider kan du finde oplysninger omkring skolekørsel. På de underliggende sider vil du finde hvem der er berettiget til gratis buskort og regler vedrørende befordring til anden skole end distriktsskole mm.

Skolebuskortet er gyldigt:

• Indenfor de 2 zoner der er påtrykt skolebuskortet på NT’s ruter.
  • Et skolebuskort er gyldigt til rejser indenfor zonerne på alle hverdage med undtagelse af skolernes sommerferie og perioden 24.-31. december. Et skolebuskort er ikke gyldigt til rejser på lørdage, søn- og helligdage, og på fredage skal sidste påstigning ske inden klokken 18.00.
  • Skolebuskortet kan ikke benyttes i NT's natbusser.
  • Det skoleår der er påtrykt skolebuskortet.
  • Reglen om, at et betalende barn kan tage et andet barn under 12 år med gratis i bussen, gælder ikke ved brug af skolebuskort.

Kommunen sørger ikke for:

• befordring til/fra SFO/fritidstilbud
  • befordring til/fra tandlæge, læge, frivillig musikundervisning og konfirmationsforberedelse.

Øvrige informationer:

• Skolevejen er den nærmeste vej eller sti, som eleverne kan færdes på til fods eller på cykel/knallert.
  • Skolevejens længde er afstanden ad offentlig tilgængelig vej mellem hjemmets grund og nærmeste indgang til skolegården.
  • Befordring sker til/fra stoppested i nærheden af elevens bopæl.
  • Længden på afstanden mellem elevens bopæl og bussens stoppested afgøres i hver tilfælde ud fra en konkret vurdering.
  • Der er ikke i lovgivningen anført maksimale grænser for længden af transporttiden.
  • Jammerbugt Kommune har ikke et serviceniveau, der tilbyder særlig vinterkørsel.

Kørselskontoret
taxa@jammerbugt.dk