Fisketegn

Hvis du vil fiske i Danmark, kræver det i de fleste tilfælde et fisketegn. Naturstyrelsen ejer områder, hvor du må fiske gratis.

Vi har samlet informationer om, hvordan Jammerbugt Kommune håndterer driften af de områder, som vi må og skal opretholde. Du finder siden her: https://www.jammerbugt.dk/kommunen/coronavirus/hvad-betyder-det-for-dig/. Siden opdateres løbende.

Køb fisketegn

Der findes to typer fisketegn: Et lystfisketegn og et fritidsfisketegn.

Lystfisketegnet giver dig ret til at fiske med lette håndredskaber, fx fiskestang, mens fritidsfisketegnet også giver dig tilladelse til at fiske med faststående redskaber som fx garn og ruser.

Lystfisketegn

Som hovedregel skal alle lystfiskere mellem 18 og 65 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri.

Et lystfisketegn koster (2020):

  • 185 kr. for et år
  • 130 kr. for en uge
  • 40 kr. for en dag.

Unge under 18 år behøver ikke et tegn, og det samme gælder personer, der er fyldt 65 år (alderspensionister). Normalt kræver det heller ikke et lystfisketegn, hvis man fisker i ørredsøer – de såkaldte ’put and take’-søer.

Du kan købe lystfisketegn digitalt: Køb fisketegn.

Fritidsfisketegn

Hvis du fisker med garn, ruser eller lignede redskaber, skal du have et fritidsfisketegn, uanset din alder og pensionsforhold. Du skal dog være fyldt 12 år for at drive fritidsfiskeri.

Et fritidsfisketegn koster 300 kr. (2020) for et år, og det gælder samtidigt som lystfisketegn ved fiskeri med stang og snøre.

Du kan købe fritidsfisketegn digitalt: Køb fisketegn.

Fiskesteder

Naturstyrelsen ejer en række fiskeområder, der er frit tilgængelige for lystfiskere. Områderne er nogle steder gratis at bruge, mens du andre steder skal betale for at fiske.