Skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en naturlig svampeart, som er uskadelig i naturen. Men når den kommer ind i vores bygninger, bliver svampen desværre sundhedsskadelig.

Skimmelsvamp er især udbredt i ældre bygninger, som ikke er godt isolerede, men kan dog også forekomme i nye og nyere bygninger.

Derfor er god grund til at bruge lidt tid på sætte sig ind i hvad skimmelsvamp er, og derefter gå din bygning igennem hvad enten der er tale om et parcelhus, en lejlighed, en udlejningsbolig, et kontor, en institution osv. På den måde kommer du eventuel skimmelsvamp til livs inden der sker for meget skade.

Skimmelsvamp kan gøre dig syg og skade din bolig

Hyppige helbredsmæssige symptomer på skimmelsvamp er bl.a. irriterede øjne, næse og luftveje, hoste, hæshed, bihulebetændelse, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Mest udsatte for disse symptomer er normalt personer, som i forvejen lider af allergi.
Skimmelsvamp nedbryder ikke bygningsdele i samme grad som visse andre typer svampe gør. Til gengæld kan skimmelsvamp give grimme og ildelugtende misfarvninger i boligens overflader, som er svære at fjerne igen.

Hos Jammerbugt Kommune tager vi problematikken omkring skimmelsvamp meget seriøst, og vi vil derfor gerne høre fra dig, hvis du har problemer med skimmelsvampsangreb.

Downloade Jammerbugt Kommunes brochure omkring "Skimmelsvamp", som kort beskriver hvad skimmelsvamp er, og hvilke råd du skal følge for at undgå skimmelsvampsangreb, samt hvordan det skal bekæmpes.

Kontakt

Vækst- og Udviklingsforvaltningen
Lundbakvej 5
9490 Pandrup
Tlf.: 72 57 77 77
vu@jammerbugt.dk

Team Byg
Henrik Hansen
Tlf. direkte: 72 57 73 83
hnh@jammerbugt.dk