Ny genbrugscontainer

I Danmark vil vi gerne blive endnu bedre til at sortere og genanvende vores affald. Faktisk skal vi genanvende 50% af husholdningsaffaldet inden 2022. Vi tager nu første skridt, og skifter papircontaineren ud med en ny genbrugscontainer. Halvdelen af kommunen har allerede fået de nye containere. I løbet af marts/april 2017, følger resten af kommunen efter.

Du må begynde at bruge din nye container, så snart du får den. Vi tømmer den hver 4. uge.

Der sker ikke noget med din dagrenovation endnu, men på et tidspunkt skal vi også kigge på muligheden for at indsamle madaffald hjemme hos borgerne. Det kan altså være, at du på et tidspunkt også skal have en beholder til madaffald og dagrenovation - men for nu er det kun din papircontainer, der bliver skiftet ud.

Den nye genbrugscontainer

Hvis du har en papircontainer i dag, får du en ny genbrugscontainer med to rum. 

Det ene rum er til papir og småt pap, og det andet rum er til plast og metal

Genbrugscontaineren er en 240 l container. Det betyder, at den er større end de 140 l papircontainere, der bruges i byerne i dag. På landet har man i dag 240 l containere til papir, men de bliver også skiftet ud med en ny container med skillerum i midten.

Containeren er 58 cm bred, 110 cm høj og 74 cm dyb. Du kan se containeren udstillet på alle kommunens genbrugspladser. I marts og april er containeren også udstillet på bibliotekerne i Pandrup, Brovst og Fjerritslev.

Hvis du bor et sted, hvor du deler papircontainer med andre - for eksempel i etagebolig eller andelsboligforening - får I en ekstra fælles container til metal og plast.

 Find os på facebook hvor du kan følge med i arbejdet med den nye genbrugsordning.

Bliver det ikke bare blandet sammen?

Hvordan skal jeg sortere?

Hvordan sorterer jeg indendørs?

Nytter det overhovedet?

FAQ's (ofte stillede spørgsmål)