Forskudsopgørelse

SKAT beregner forskudsopgørelsen ud fra de beløb, der står på årsopgørelsen for året før. Du kan se forskudsopgørelsen for 2013 i TastSelv.

Tjek din forskudsopgørelse

Hvert år i november kan du se din forskudsopgørelse for det kommende år i TastSelv.

Det er en god idé at tjekke, at tallene i din nye forskudsopgørelse passer, så du hver måned får betalt den rigtige skat. På den måde undgår du at skulle betale restskat, når året er gået.

Situationer, hvor du bør ændre din forskudsopgørelse

Det er en god idé at rette forskudsopgørelsen, når der sker større ændringer i din økonomi. Det kan for eksempel være, hvis du:

  • får nyt job
  • går på pension
  • køber eller sælger fast ejendom
  • får væsentligt længere eller kortere afstand til arbejde.

Når du retter din forskudsopgørelse, får du med det samme en ny forskudsopgørelse og et nyt skattekort. Dit nye skattekort bliver automatisk sendt til din arbejdsgiver eller andre udbetalere, som fx SU eller dit pensionsselskab.

Du retter din forskudsopgørelse ved at logge på TastSelv med dit NemID. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens borgerservice eller på biblioteket.

Hvis du er folke- eller førtidspensionist

Når du er folke- eller førtidspensionist, beregner Udbetaling Danmark fra årets start, hvor meget du kan få i pension ud fra oplysningerne på din forskudsopgørelse fra Skattestyrelsen.

Det er vigtigt, at du hvert år kontrollerer og evt. opdaterer dine oplysninger på forskudsopgørelsen. Det er samtidig vigtigt, at din evt. ægtefælle/samlever også kontrollerer og evt. opdaterer sine oplysninger på forskudsopgørelsen, fordi de indgår i beregningen af din pension. 

Hvis dine og din evt. ægtefælles/samlevers oplysninger ikke er korrekte, kan det betyde, at du får for lidt eller for meget udbetalt i folke- eller førtidspension i årets løb. Derfor kan du ende med at skulle betale pension tilbage, når Udbetaling Danmark gør din pension endeligt op. 

Når du ændrer din forskudsopgørelse, får Udbetaling Danmark automatisk besked fra Skattestyrelsen. Du skal derfor ikke selv kontakte Udbetaling Danmark, hvis du retter i din forskudsopgørelse.   

Se her...

Corona - Hvad betyder det for dig i Jammerbugt Kommune?

Corona - Få overblik over situationen

Symptomer og hvordan du kan forebygge smitte

coronasmitte.dk

coronasmitte.dk: Coronavirus/covid-19 i Danmark

Sundhedsstyrelsens vejledninger

Ofte stillede spørgsmål og svar om Corona

Følg kommunalbestyrelsesmøderne

Genbrugspladserne er åbne

Læs mere på derforjammerbugt.dk

Fang rotten med musen

Anmeld rotter

Den Digitale Hotline 7020 0000