You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Ørebro - midt i det grønne marklandskab

På kanten af kommunegrænsen finder du Ørebro. En hyggelig landsby midt i det grønne marklandskab.

Selvom vi er ude på landet, har vi ikke langt til vores kærlige naboer. Her kender vi alle sammen hinanden – og vi snakker sammen lige så snart, vi kan komme til det. Om så det er på fortovet, i boldklubben eller til sommerfesten. Faktisk har vi ikke langt til noget som helst. Butikker, hav, fjord og vejforbindelser til resten af kongeriget er alt sammen inden for rækkevidde. Det er bare om at sætte sig bag rattet eller at hoppe i vandrestøvlerne.

Fordele ved Ørebro

Sang og cykeltur

At starte dagen med sang er en gammel tradition, Ørebro Skole har holdt fast i lige siden den startede i 1963. Hvilke to sange, der bliver sunget, er eleverne selv med til at bestemme – valgretten går nemlig på tur fra klasse til klasse. Nogle gange får musiklæreren dog også lov til at vælge, og øver en ny sang op med eleverne i musiktimerne. Herefter er de er klar til at synge med, af deres lungers fulde kraft.

Udover at være en skole med morgensang er Ørebro Skole også en meget naturfaglig skole, der udnytter dens landlige placering til fulde. Skolen er omgivet af smuk natur, og dette bærer skemaet da også præg af. Den naturfaglige dimension inddrages så snart, det er muligt: For eksempel kan et projekt i naturfagsundervisningen bestå i at observere forrådnelsesprocessen i døde dyr. På Ørebro Skole lærer man af og i naturen.

Børnene i Ørebro cykler til alt. Om det så er en udflugt til den nærliggende sø, på besøg hos en landmand, eller hvis de lidt ældre elever skal i biografen i Fjerritslev. Cyklen bliver en integreret del af børnenes hverdag, så snart de har lært at mestre den. At cykle er med til at styrke børnenes motorik og sikrer dem rigelige mængder af den friske, nordjyske luft.

Når der er frikvarter på Ørebro Skole, skal børnene ud i den friske luft. Her lokker den store legeplads ’Motorikken’. På pladsen kan skolebørnene få brændt krudt af i frikvartererne eller efter skoletid. Samtidig kan børnehavebørnene fra ’Regnbuen’ – ifølge med voksne – tumle rundt. Byens integrerede vuggestue, børnehave og skolefritidsordning blander børnene fra tidlig alder, og gør overgangen fra børnehave til skole tryg og gnidningsfri.

Lokal udvikling

Se den lokale udviklingsplan (LUP) for området
Ørebro