You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Kaas - fyldt med livsglæde

Kaas er en by fyldt med livsglæde. Faktisk gør de lokale ildsjæle et kæmpe stykke arbejde for at forbedre byen. Hele tiden.

I Kaas finder du farverige blomsterbede, et sprudlende springvand og hyggelig belysning på midtbyens torv. Og op mod højtider pynter vi Kaas helt ekstraordinært op med både påskeæg hængende ned fra træernes grene og hyggelig julebelysning langs husenes gavle. Vi har altid et nyt projekt eller et arrangement under opsejling i Kaas. Så kom og gør et godt kup til et af byens bagagerumsmarkeder, eller ta’ nissehuen på og kom i julestemning til vores årlige julemarked.

Kondiskak i Kaas

Koncentrerede miner blandes med smil, latter og løb. Der er nemlig skak på skemaet ved Skolecenter Jetsmark i Kaas.
Undersøgelser viser, at skak skærper børns matematiske evner og gør dem mere analytiske – samtidig med at det styrker deres abstrakte tænkemåde. Det er lidt ligesom at lære at spille musik, forklarer tidligere skolelærer Bjarne Søndergaard – bare betydeligt lettere at sætte op! Bjarne er nu ansat som konsulent for Skolecenter Jetsmark og nyder at bruge meget af sin tid på at undervise de små klasser i skak.

Det har han gjort i mange år, ligesom han også længe har undervist voksne – og de erfarne skakspillere fra Kaas og omegn er faktisk en del af eliten inden for dansk skak. Skoleskakken betyder meget for kommunen, hvilket Bjarnes hædersbeviser vidner om. Skakken udgør samtidig et alternativ til den klassiske fodbold – det er jo ikke alle børn, der er vilde med det. Dermed ikke sagt, at eleverne på Kaas skole kun sidder stille, når der spilles skak: Der byttes jævnligt pladser og fænomenet løbeskak – også kaldet kondiskak – får pulsen op blandt børnene. Som Bjarne understreger, har skak mange afarter, og skoleskak til de mindste klasser skal selvfølgelig tilpasses børn i den alder.

Derudover er skoleskakken med til at mobilisere forældrene i Kaas by. Der hersker et stærkt, frivilligt forældresamarbejde, og forældrene til de skakspillende børn giver gerne en hånd med, når der for eksempel skal arrangeres stævne. Selvom skakken er en del af skoletiden, understreger Bjarne den høje grad af frivillighed, der præger projektet: Det binder borgerne i byen sammen og engagerer dem samtidig i et stykke arbejde, der kommer alle til gode.

Lokal udvikling

Se den lokale udviklingsplan (LUP) for området
Jetsmark-området