You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Hjortdal-Slettestrand - blandt hjertevarme og natur

Hjortdal-området ligger i smørhullet mellem fantastiske naturoplevelser – med både Svinkløv Plantage og Vesterhavet som nærmeste naboer.

Den 10 km lange Slette Å snor sig gennem landskabet og løber gennem Hjortdal by. Men området er mere end storslået natur og badehoteller. I vores intime bycentrum finder du vores købmand, der forhandler lækre råvarer fra lokale avlere og Naturbørnehaven Søstjernen ligger et stenkast herfra. Det blomstrende foreningsliv og byens ildsjæle holder desuden gang i byens hjul – f.eks. ved at støtte Hjortdals Købmand, men også ved at planlægge sjove aktiviteter og festlige begivenheder. Her er alle velkomne – også dig.

Her er ALT, hvad de drømte om

Et jobtilbud ved Slettestrand Feriecenter, hvor parret Anne Thorbjørn og Mads Mikkelsen igennem flere år havde været hyppige gæster på grund af deres interesse for mountainbike, åbnede en verden af muligheder.

Anne er oprindelig fra Aalborg, og Mads fra Nørager mellem Aars og Hobro. ”Tidligere havde det forekommet besværligt at flytte hertil, fordi Mads arbejdede i Hobro og jeg i Aalborg, men det var langt mere overskueligt, når det kun var mig, der havde transporttid til job,” forklarer Anne, der er ansat hos Cowi i Aalborg. Dermed blev drømmen om bolig syd for Aalborg hurtigt skiftet ud.

Pludselig var det realistisk at kigge efter hus nær Slettestrand, og det var slet ikke så slet, som nogen måske tror. Området er blevet et populært samlingssted blandt unge med interesse for mountainbike, lidt som Klitmøller er blevet en slags centrum for surfere.

Mange påpeger det, man må undvære ved at flytte udenfor byen, men ifølge Anne og Mads er det påstande, der ikke helt har bund i virkeligheden, fordi det hele opvejes af gevinsten.

”Vi er faldet rigtig godt til og er glade for at bo her. Det er tydeligt, at Jammerbugt Kommune arbejder målbevidst på udvikling af landdistrikterne, og når lokale ildsjæle bakker op, bliver mange planer til virkelighed. At vi i dag har Søstjernen, vores lokale børnehave og vuggestue, skyldes i høj grad personlig drivkraft og engagement, der er kommet hele samfundsudviklingen til gode,” slutter Anne, der i øjeblikket er områdets repræsentant i Landdistriktsrådet.

Parret har alt hvad de skal bruge inden for rækkevidde. De har kun to kilometer til den lokale købmandshandel i Hjortdal og syv kilometer til Fjerritslev, hvor de kan få dækket alle behov, og de har beholdt deres læge i Løgstør. De oplever, at det altid er butikkerne, cafémiljøet og kulturoplevelserne, der skal fremhæve byen frem for landet, men i Aalborg havde de biografbilletter, der aldrig blev brugt, og skulle de få lyst til netop en tur i biografen har Fjerritslev en fin en af slagsen. Fritiden nydes i naturen og deres fritidsinteresse med at køre mountainbike er kommet meget tættere på.  

”Hvor vi tidligere skulle køre i bil for at komme ud at cykle, ligger der en frihed i, at vi nu bare kan køre hjemmefra og direkte til stranden eller i skoven med Rasmus i en cykeltrailer. Han har en fest, når han sidder og leger i sandet, mens vi hygger os alene eller mødes med venner.”

Det vil være forkert at kalde Slettestrand for ”udkant”, for det er et særdeles levende miljø, som folk sjældent flytter fra.