You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Et stærkt lokalsamfund i en skøn by

Jeanette og Frederik er spontane mennesker, de træffer beslutninger hurtigt og ser sig sjældent tilbage. At de endte i Brovst, var derfor også en hurtig og måske lidt tilfældig beslutning. I Brovst er de blevet mødt med gæstfrihed ud over det sædvanlige.

Frederik Carnhed er fra Norge og Jeanette Bülow Pedersen fra Brande. For to år siden mødte de hinanden i Herning, og kort efter flyttede de sammen i Nordjylland. Her havde Frederik fået et nyt arbejde – og han ville have Jeanette med.

”Min tidligere køkkenchef ringede og spurgte om ikke jeg skulle til Nordjylland og arbejde. Det ville jeg gerne, men jeg gjorde det klart, at det var en pakkeløsning. Jeanette skulle med. Så han fandt også et job til Jeanette, der startede som tjenerelev på Klitrosen i Slettestrand”, fortæller Frederik.

Og Jeanette var hurtig til at sige ja.

”Frederik kom en dag og spurgte, om jeg ville med på eventyr. Det kunne jeg ikke sige nej til”, fortæller hun med et smil.  

For meget fest og larm i Aalborg
Parret boede en kort periode på hotellet i Slettestrand, hvor Frederik havde fået arbejde, indtil de fandt en lejlighed Aalborg. Men de fandt hurtigt ud af, at det ikke var sagen at bo midt i Aalborg.

”Det passede overhovedet ikke med vores arbejdstider at bo midt i Aalborg, hvor der ofte er larm om natten. Når vi kommer sent hjem fra arbejde, har vi brug for ro og søvn. Det blev der ikke meget af”, fortæller Jeanette.

”Vi er bare heller ikke der i livet, hvor vi fester så meget mere. Nu vil jeg hellere på en brun bodega end i Jomfru Ane Gade”, tilføjer Frederik.  

Fandt deres drømmehus
Da Coronaen ramte, og Danmark lukkede ned i marts 2020, flyttede Jeanette og Frederik tilbage på hotellet i Slettestrand. De trængte til luft og til at komme tættere på Vesterhavet. Her begyndte drømmene om at købe et hus hurtigt at spire. Og efter et tilfældigt møde med en bilsælger, der havde et hus til salg i Brovst, traf de igen en hurtig beslutning.

De havde fundet deres drømmehus i Brovst. De fandt hurtigt ud af, at der var alt, hvad de kunne ønske sig. Her er et stort tilbud af indkøbsmuligheder, gode pasningsmuligheder til en fremtid med børn og naturen er tæt på. 

Oveni er det langt billigere at bo i huset i Brovst end i lejligheden i Aalborg.  

”Det er så vildt. Vi sad i en 60 m2 lejlighed i Aalborg. Her har vi et hus på 248 m2, som er billigere, når det hele er gjort op med de faste udgifter. Vi brugte cirka 3.000 kr. om måneden bare på parkering”, fortæller Frederik.

Huset i Brovst var renoveret og indflytningsklar, da de købte det, oveni boligen har de fået 78 m2 fuldt isoleret garage.  

Mødt af overvældende hjælpsomhed og gæstfrihed
Frederik og bilsælgeren Brian, som de købte huset af, er blevet rigtig gode venner.

”Vi får en øl i garagen en gang imellem. Andre gange tager vi på jagt sammen. Og da vi skulle have nye vinterdæk på bilen, havde Brian lige nogen til at ligge, som vi måtte få”, fortæller Frederik. 

Gæstfriheden og hjælpsomheden er noget parret generelt oplever i Brovst.

”Vi kendte overhovedet ikke Brovst by eller nogen i byen. Men vi er blevet taget imod med åbne arme alle steder. Det er en fed by og et stærkt lokalsamfund. Vi havde kun boet i huset i 14 dage, da vores nabo kom forbi og hjalp med at bygge en hjemmebar”, forklarer Frederik.

I et lokalsamfund som Brovst har Frederik og Jeanette også oplevet stor tillid. Den lokale mekaniker lånte Frederik en oplader til bilen med hjem, en dag den ikke ville starte. Han kunne bare aflevere den en af dagene.

”Her stoler man på hinanden, og det er ikke så højtideligt. Vi står ikke alene om tingene, her løser vi det sammen og hjælper hinanden. I det års tid vi boede i Aalborg, snakkede vi aldrig med vores naboer”, fortæller Jeanette og Frederik.

Kobler af i naturen
Jeanette og Frederik har begge skæve arbejdstider, og der er ofte fart over feltet. Derfor er naturen er vigtig for dem, for her kan de altid finde ro og koble af.  

”Det er en kæmpe bonus, at vi bor så tæt på skov og vand. Jeg har altid godt kunne lide at komme til vandet for at fiske. I skoven elsker jeg at gå ud og plukke svampe, ramsløg og andre råvarer til min madlavning”, beretter Frederik.

Kæresteparret ser sig selv blive boende i huset i Brovst og forhåbentlig på et tidspunkt få børn, der kan vokse op i disse familievenlige rammer. Først ser de frem til deres bryllup nytårsaften, som de holder på Jeanettes arbejdsplads på Klitrosen i Slettestrand. Her skal både naboen og bilsælgeren med.