You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Tandregulering

Her finder du information om vores tandreguleringstilbud.

Tandregulering foregår i Kaas

Alle patienter der er i tandreguleringsbehandling på kommunens tandklinikker, behandles på tandklinikken Skolegade 2, Kaas, 9490 Pandrup.

Telefon: 72 57 85 10.

Telefontid alle hverdage kl. 8-12

Åbningstider:

Mandag kl. 8-15

Tirsdag kl. 8-17

Onsdag kl. 8-15

Torsdag kl. 8-15

Fredag kl. 8-15

Patienterne behandles af specialtandlæge Pedro Carreiro.

Nødbehandling

Tandreguleringsklinikken har åbent alle skoledage. Ring venligst i forvejen, hvis der er problemer med bøjlen. Hvis noget prikker eller stikker, kan det som regel justeres på den lokale klinik.

På tandplejens lukkedage kan du kontakte privatpraktiserende tandlæge eller Tandpinevagten. Tandpinevagten kan kontaktes på telefon: 70 20 02 55. Tidsbestilling mellem kl. 9 og 10. Adresse: Filstedvej 10, 9000 Aalborg

Tandregulering - hvorfor og hvornår?

Ved de normale undersøgelser på tandklinikken følger din tandlæge/tandplejer din tandstillings udvikling. Hvis der er behov eller ved tvivl, henvises du til visitation hos vores specialtandlæge, som vurderer, om der skal foretages ydereligere undersøgelse på tandreguleringsklinikken.

Børn og unge bliver indtil det 18. år tilbudt gratis tandregulering, hvis de har en alvorlig tandstillingsfejl, som er omfattet af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Mundhygiejne ved tandregulering

Det er vigtigt at børste tænder og holde bøjlen ren for at undgå huller i tænderne og tandkødsbetændelse.

Det er svært at børste tænderne helt rene, når der er bøjle på, og det vil tage længere tid, end du er vant til. Får du ikke børstet rent omkring bøjlen, vil snavset hurtigt samle sig på tænderne og bøjlen, og der er risiko for at få huller midt på tænderne rundt om låsene. Dårlig mundhygiejne kan være årsag til, at vi afbryder behandlingen. 

Du vil altid få en grundig instruktion i at holde dine tænder og bøjle rene, når du starter på regulering. Hver gang du kommer til kontrol, ser vi efter, om der er børstet rent.

Første besøg på tandreguleringsklinikken

Første gang du kommer på tandreguleringsklinikken, skal der optages materiale. På baggrund af dette materiale, kan specialtandlægen lægge den endelige plan for regulering og finde den korrekte bøjle til dig.

Materialet består af:

  • Røntgenbilleder
  • Fotos af dine tænder og ansigt
  • 3D-scanning af dine tænder i over- og underkæbe samt sammenbid

Leder af Afdeling for tandregulering

Specialtandlæge Pedro Carreiro