You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 17.03.2023

Ny ordning minder målrettet om kørekortets udløbsdato

Borgere i Jammerbugt Kommune vil fremover få en skriftlig reminder, når det er tid til at forny kørekortet. Ordningen har været et ønske fra Seniorrådet.

Et kørekort er for de fleste noget, der bare ligger i bilen, klar til fremvisning, hvis det skulle blive aktuelt. Men på et tidspunkt udløber det, og har man ikke inden den tid fået det fornyet, kan det skabe problemer, hvis man for eksempel bliver bedt om at fremvise det, eller hvis man bliver indblandet i et færdselsuheld med efterfølgende forsikringssag.

I januar fremsatte Seniorrådet i Jammerbugt Kommune derfor et ønske om at indføre en ordning, hvor borgere med kørekort nær udløbsdatoen, får en påmindelse om at få det fornyet.

”Vi blev opmærksomme på, at flere faktisk glemmer at få kørekortet fornyet, men også at det i nogle kommuner var muligt at sende målrettede påmindelser ud. Derfor foreslog vi at undersøge mulighederne i Jammerbugt Kommune".

Birgitte Kvist, formand for Jammerbugt Kommunes Seniorråd

Hun er glad for, at der blev lyttet. I disse dage sendes nemlig de første kørekorts-remindere ud i Jammerbugt Kommune, og alle kommunens borgere vil, cirka et halvt år før tid, få besked i Digital Post (eller hvor man ellers har valgt at modtage sin offentlige post), når kørekortet skal fornyes. Ordningen er sat i værk af Borgerservice, som også står for de fleste af fornyelserne.

”Da vi fik forespørgslen fra Seniorrådet, undersøgte vi sagen og fandt ud af, at vores leverandør, Kubedata, havde mulighed for at samkøre de nødvendige data. Det var ingen selvfølge, men vi er glade for, at det kunne lade sig gøre, og at vi derfor nu kan tilbyde borgerne i Jammerbugt Kommune den service, at de i god tid bliver mindet om, at få kørekortet fornyet. Vi håber, det vil spare mange for ubehagelige oplevelser, når det for sent bliver opdaget, at udløbsdatoen er overskredet”

Lone Sørensen, teamleder i Borgerservice i Jammerbugt Kommune.

Kørekort og fornyelse

  • Hvis man bliver stoppet af politiet og ikke kan fremvise et gyldigt kørekort, er bøden 7000 kroner.
  • Kørekort til knallert, motorcykel og almindelig bil skal som udgangspunkt fornyes hvert 15. år, og altid når man bliver 70 år.
  • Har man et (fold-ud) kørekort, som er udstedt før 2013, er det som udgangspunkt gyldigt, indtil man bliver 70 år. Senest d.18. januar 2033, skal modellen dog være udbyttet med den nye model (kreditkort-modellen).
  • Læs mere om kørekort og udløbsperioder på www.borger.dk