You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 12.09.2023

Kulturugen i Jammerbugt Kommune nærmer sig

I uge 40 går det igen løs ved den årlige kulturuge i Jammerbugt Kommune. Ugen skydes i gang lørdag i uge 39 og herefter følger der en uge med massevis af kulturelle arrangementer rundt om i kommunen.

Jammerbugt Kommune slår dørene op til årets kulturuge lørdag 30. september i Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt. Her er der åbningskoncert med Kristian Lilholt Duo. Inden koncerten er der fernisering ved Malerklubben Regnbuen og åbningstale med formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

Efter det officielle startskud er lydt lørdag, er der en lang række kulturelle events på tapetet. Der er koncerter, børnearrangementer, udstillinger, fællessang og foredrag.

Alle ugens arrangementer kan ses på kulturblad.dk

Opera, fællessang og salonmusik

Formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen, fortæller, at der i Jammerbugt Kommune er mange aktive spillesteder, der fokuserer på rytmisk musik – og det er de fantastisk gode til.

”Så i år har vi valgt, at ugen skal byde på opera, fællessang og salonmusik, og det har de frivillige lokale kulturaktører heldigvis taget rigtig godt imod. Vi ønsker med dette års kulturuge, endnu en gang, at give kvalitetskultur til borgere i alle dele af Jammerbugt Kommune. Og så er det også væsentligt, at vi kan præsentere noget anderledes, som måske ikke er dét, der oftest er tilgængeligt”, lyder det fra formanden.

Ugen byder også på en koncert med Nordkraft Bigband på Tranum Strandgård. Her kan forventes en intensiv og fantastisk oplevelse i de smukke lokaler.

Noget for børnene

Og selvfølgelig er der også sørget for noget til børnene. I år med musikteaterforestillinger med bl.a. ’Beat & Brøl’ og Bilband.

Næstformanden for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, Kiki Bach, glæder sig over, at Kulturugen præsenterer kultur for alle aldre – og at børnene også i 2023 er i fokus.

”For os er det vigtigt, at børn, allerede fra de er helt små, præsenteres for kunst og kultur, da det giver dem skønne oplevelser og er med til at danne dem, og forhåbentlig kan de også senere i livet få oplevelser gennem kunst og kultur”, siger Kiki Bach.

Foredrag og kunst

Foruden musik til børn og voksne byder ugen på foredrag om bl.a. husmødre, naturvilde historier og kunst.

Der er derudover mange kunstarrangementer på programmet, og 30 kunstnere er desuden gået sammen om ’Åbne Atelierdøre’ lørdag 30. september og søndag 1. oktober. Her kan publikum komme helt tæt på kunstnerne, se på kunsten og høre om den. Mere information om dette kan også findes på kulturblad.dk

Kulturprisen 2023 uddeles

Ugen afsluttes på festlig vis med uddeling af årets Kulturpris på Tranum Strandgård søndag 8. oktober kl. 14. Alle er velkomne.

Fakta om kulturugen i Jammerbugt Kommune

  • Det er tredje gang, Kulturugen i Jammerbugt Kommune afholdes
  • Kulturugen er iværksat for at give borgerne gode, spændende og lærerige kunst- og kulturoplevelser
  • Kulturugen laves i samarbejde med kulturelle ildsjæle og institutioner
  • I år er der 40 arrangementer og 30 åbne atelierdøre
  • Se hele programmet for Kulturugen på kulturblad.dk
Kristian Lilholt Duo spiller til åbningskoncerten
Malerklubben Regnbuen udstiller 30. september 2023
Åbne Atelierdøre 30. september-1. oktober 2023
Udstilling - Hands On Origami, 1. oktober 2023
Udstilling - Kunst i naturen, 1. oktober 2023
Fællessang og koncert med Anne Marie Hassing
Nørkledag i Saltum, 3. oktober 2023
Fernisering - Den Korte Historie, 3. oktober 2023
Opera og fællesspisning, 3. oktober 2023
Foredrag - Historien Bag Billedet, 4. oktober 2023
Beat & Brøl I dyreriget, 7. oktober 2023
Beat & Brøl I Dinosaurland, 8. oktober 2023