Rejsevaccinationer

Når du skal rejse, skal du undersøge, om du har de nødvendige vaccinationer

Hvad skal jeg undersøge før rejsen?

  • undersøg, om du har de vaccinationer, der er i det danske børnevaccinationsprogram. Du kan læse mere om børnevaccinationsprogrammet hos Statens Serum Institut, ssi.dk
  • tjek, om der er forhold i det land, du skal rejse til, der kræver vaccinationer ud over børnevaccinationsprogrammet - specielt for udvekslingsstuderende i USA, børn som skal på ophold i udviklingslande og pilgrimsrejsende til Mekka.

Hvilke vaccinationer skal jeg have?

Det er forskelligt fra land til land, hvilke andre vaccinationer, der anbefales.

På Statens Serum Instituts hjemmeside kan du se, hvilke vaccinationer og eventuel malariaforebyggelse, Statens Serum Institut vil foreslå ved en konkret rejse til et land.

Vaccinationer giver kun delvis beskyttelse, så derfor bør du stadig være forsigtig med, hvad du spiser, og hvilket miljø du befinder dig i.

Du skal selv betale for de vaccinationer, der er nødvendige for, at du kan rejse i et andet land.

Hvor bliver jeg vaccineret?

Min sundhedsjournal

På sundhed.dk samler sundhedsjournalen dine sundhedsdata i et overblik, der giver hurtig adgang til dine seneste personlige oplysninger. Sundhedsjournalen viser data fra forskellige kilder om din medicin, journaler fra sygehus og egen læge, laboratoriesvar, dine behandlinger på sygehuse samt evt. donorregistrering og livstestamente.