HPV-vaccine mod livmoderhalskræft

HPV-vaccinen forebygger livmoderhalskræft og er gratis for piger mellem 12 og 15 år

Hvad er HPV-vaccine?

Vaccinen kan forebygge de fleste tilfælde af livmoderhalskræft.

Hvem kan vaccineres?

Kvinder kan vaccineres fra 9-års alderen. For at opnå den største effekt skal pigen helst vaccineres inden sin seksuelle debut.

Hvordan bliver jeg vaccineret?

Du skal vaccineres hos din egen læge, og det er nødvendigt at blive vaccineret tre gange inden for et år.

Er vaccinen gratis?

HPV-vaccination er gratis for piger mellem 12 og 15 år.

Se vaccinationer

På sundhed.dk kan du se en oversigt over dine vaccinationer og registrere vaccinationer, som ikke tidligere er blevet registreret. Hvis du har børn, som er født efter maj 2004, kan du også se deres vaccinationer.

Børns vaccinationer

  • Hvis du har børn, som er født efter maj 2004, kan du klikke på dit navn og derefter vælge dit barns navn, for at se barnets vaccinationer.
  • Hvis dit barn er født før 27. maj 2004, kan du ikke se barnets vaccinationer, medmindre forældremyndigheden er afgjort i Statsforvaltningen efter denne dato.
  • Forældres adgang til børns data ophører, når barnet fylder 15 år. Herefter kan barnet selv få adgang via NemID.

Bemærk, at for børn født sidst i 1990’erne, kan nogle vaccinationer være registreret på et af forældrenes sundhedskort og CPR-nummer, hvis barnets sundhedskort ikke har været udstedt/medbragt ved konsultationen.

Hvilke vaccinationer kan du finde i oversigten?

Det er ikke alle vaccinationer, der vises i oversigten. Du kan se en vaccination:

  • Hvis du har modtaget vaccinationen efter 15. november 2015. Hvis du har modtaget en vaccination, men ikke kan se den, skal du kontakte din læge.
  • Hvis vaccinationen er betalt af Sygesikringen og givet efter 1996. Bemærk, at der kan gå op til 3 måneder, før vaccinationen er synlig.
  • Hvis vaccinationen er udskrevet på recept fra 2016, og du selv har hentet den på apoteket. Bemærk, at hvis du har købt vaccinationer til børn eller andre familiemedlemmer, kan disse vaccinationer også være blevet registreret på dit vaccinationskort. Hvis du ønsker at få rettet en vaccination, skal du tale med din læge.
  • Hvis du selv har registreret vaccinationen. Du kan selv registrere vaccinationer, som ikke tidligere er blevet registreret, fx hvis du er blevet vaccineret i et andet land.

Lovgivning

Du kan læse reglerne for vaccination og tilskud til vacciner i Sundhedslovens kapitel 43 og 79.