Ejstrup Klit, Egvands Bakker og Lien med Underlien. Natura 2000 nr. 21

Området domineres af et stort og sammenhængende klitlandskab på det marine forland og af den markante, langstrakte kystskrænt Lien. Lien-skrænten er Danmarks højeste indlandskystskrænt. Den er flere stede gennemskåret af dybe, skovbevoksede erosionskløfter, hvoraf Langdal, Dybdal og Fosdal hører til de mest markante.

Det overordnede mål for Natura 2000-området er, at naturtyper og arter på udpegningsgrundlaget opnår gunstig bevaringsstatus. Målet er, at området udgør et lysåbent, lavtvoksende og sammenhængende klitlandskab på det marine forland med udbredte levesteder for hedepletvinge samt artsrige, store og sammenhængende lysåbne naturarealer på og ved foden af kystskrænten.

Se mere om Natura 2000-planen under område 21 på Naturstyrelsens hjemmeside

Handleplan og plejeindsats

Jammerbugt Kommune har udarbejdet en handleplan for første planperiode 2010-2015 for Ejstrup Klit, Egvands Bakker og Lien med Underlien, som kan ses via link til Handleplan for Natura 2000-område nr. 21, 1. planperiode 2010-2015.

Kommunen har således pligt til at søge at opfylde målsætningen for Natura 2000 området og vil hen ad vejen informere om projektinitiativer og plejeindsaser i området.

Jammerbugt Kommune har allerede gennemført naturpleje på Lien i tæt samarbejde med områdets lodsejere, se link til naturpleje på Lien.

Kontakt Natur - love og regler

Vækst- og Udviklingsforvaltningen